2018. november 15. - csütörtök

George Michael: Faith (Remastered)

Kinyomtatom...

George Michael 1987-ben készítette el debütáló, Faith című albumát, melyre az egész popvilág felfigyelt. A lemez nemcsak George Michael karrierjének, hanem az egész világ popkultúrájának mérföldköve lett. A Faith a popzene egyik csúcspontja, és mérce azoknak az előadóknak, akik többféle zenei stílus vegyítését, a közönség és a kritikusok egyöntetű elismerésének kivívását tűzték célul maguk elé.

A Faith című albummal George Michael bizonyította dalszerzői tehetségét, és olyan szupersztárok közé emelkedett, mint Elton John, Paul McCartney, Michael Jackson vagy Madonna. A Faith több mint 20 millió példányban kelt el világszerte, vezette az eladási listákat az Egyesült Királyságban, Amerikában és számos más országban. A Faith 1988-ban a legnagyobb példányszámban elkelt lemez lett Amerikában.

George Michael: Faith (Remastered)George Michael: Faith (Remastered)

A Faith villámgyorsan rekordokat döntött: 6 kislemeze is első helyezést ért el amerikai listákon, és George Michael lett az első fehér férfi, aki az R&B listák első helyére is fel tudta küzdeni magát. A Faith-en olyan nagyszerű dalok kaptak helyet, mint a Father Figure, a One More Try, a Faith, a Kissing A Fool és az I Want Your Sex. Az album írója és producere is maga George Michael volt. Művészi tevékenységét számos díjjal jutalmazták: elnyerte a Grammy-t az Év Albuma kategóriában, az American Music Awards-ot az Év Albuma (Soul/R&B), az Év Legjobb Férfi Előadója (Soul/R&B) és az Év Legjobb Férfi Szóló Előadója (Pop/Rock) kategóriákban, megkapta az MTV Awardot (Legjobb Rendezés: Father Figure), valamint két Ivor Novello-díjjal jutalmazták az Év Dalszerzője és az Év Nemzetközi Slágere kategóriákban.

George Michael több mint 100 millió lemezt adott el világszerte, zenéje épp olyan friss és aktuális, mint 1987-ben volt, inspiráló hatása hallható napjaink pop- és R&B előadóinak munkáin is.

Az újramaszterelt és újrakiadott Faith nemcsak George Michael rajongóinak szerezhet örömet világszerte, hanem ihletet adhat egy újabb generáció zenészeinek is.

Saját értékelésem: Nincs Mások értékelései: 5 (2 szavazat)

Nagyon jó ez a cikk, végre

Nagyon jó ez a cikk, végre tök tárgyszerű.

Faith CD

Az eredeti Faith CD eladó: 2500 Ft

Írj ide: [nemecsek70]@freemail.hu

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.

Advent Budapest

Az Advent Budapest kulturális téli fesztivál programsorozata november 23-án veszi kezdetét és december 23-ig tart, a vásár azonban egészen az év végéig, december 28-ig várja a látogatókat.