George Michael: Faith (Remastered)

George Michael 1987-ben készítette el debütáló, Faith című albumát, melyre az egész popvilág felfigyelt. A lemez nemcsak George Michael karrierjének, hanem az egész világ popkultúrájának mérföldköve lett. A Faith a popzene egyik csúcspontja, és mérce azoknak az előadóknak, akik többféle zenei stílus vegyítését, a közönség és a kritikusok egyöntetű elismerésének kivívását tűzték célul maguk elé.

A Faith című albummal George Michael bizonyította dalszerzői tehetségét, és olyan szupersztárok közé emelkedett, mint Elton John, Paul McCartney, Michael Jackson vagy Madonna. A Faith több mint 20 millió példányban kelt el világszerte, vezette az eladási listákat az Egyesült Királyságban, Amerikában és számos más országban. A Faith 1988-ban a legnagyobb példányszámban elkelt lemez lett Amerikában.

2010. július 13. 15:49 - George Michael: Faith (Remastered) ©George Michael: Faith (Remastered)
George Michael: Faith (Remastered)

A Faith villámgyorsan rekordokat döntött: 6 kislemeze is első helyezést ért el amerikai listákon, és George Michael lett az első fehér férfi, aki az R&B listák első helyére is fel tudta küzdeni magát. A Faith-en olyan nagyszerű dalok kaptak helyet, mint a Father Figure, a One More Try, a Faith, a Kissing A Fool és az I Want Your Sex. Az album írója és producere is maga George Michael volt. Művészi tevékenységét számos díjjal jutalmazták: elnyerte a Grammy-t az Év Albuma kategóriában, az American Music Awards-ot az Év Albuma (Soul/R&B), az Év Legjobb Férfi Előadója (Soul/R&B) és az Év Legjobb Férfi Szóló Előadója (Pop/Rock) kategóriákban, megkapta az MTV Awardot (Legjobb Rendezés: Father Figure), valamint két Ivor Novello-díjjal jutalmazták az Év Dalszerzője és az Év Nemzetközi Slágere kategóriákban.

George Michael több mint 100 millió lemezt adott el világszerte, zenéje épp olyan friss és aktuális, mint 1987-ben volt, inspiráló hatása hallható napjaink pop- és R&B előadóinak munkáin is.

Az újramaszterelt és újrakiadott Faith nemcsak George Michael rajongóinak szerezhet örömet világszerte, hanem ihletet adhat egy újabb generáció zenészeinek is.

Hozzászólások (2)

  • anon
    Anonymous (nem ellenőrzött)

    Nagyon jó ez a cikk, végre tök tárgyszerű.

    febr. 09, 2011
  • anon
    nemecsek70 (nem ellenőrzött)

    Az eredeti Faith CD eladó: 2500 Ft

    Írj ide: [nemecsek70]@freemail.hu

    febr. 14, 2011