Hans Zimmer a fedélzeten

A nyári moziszezon egyik legjobban várt filmje, a Walt Disney Pictures és a Jerry Bruckheimer Films közös produkciója, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken. A stúdió friss bejelentése szerint film alkotói gárdájához csatlakozott zeneszerzőként az Oscar-díjas Hans Zimmer, valamint előadónak a népszerű mexikói gitárduó, a Rodrigo y Gabriela.

Hans Zimmer a filmipar legkeresettebb zeneszerzője, eddig több mint 100 tévé- és mozifilmet jegyzett, köztük olyan sikereket, mint az Oroszlánkirály (melyért Oscar®-díjat is kapott), valamint az Eredet, a Sherlock Holmes, a Gladiátor, a Rain Man, Az őrület határán, a Lesz ez még így se!, a Kinek a papné, és az Egyiptom hercege melyek filmzenéjéért Oscar®-díjra jelölték. A számtalan elismerés között Zimmer büszkélkedhet még két Golden Globe® és három Grammy® díjjal is.

A Rodrigo y Gabriela világ egyik legelismertebb gitárduója. Több mint egymillió eladott albummal és számtalan teltházas koncerttel és fesztivállal a hátuk mögött, 2010-ben Obama elnök vacsoráján még Beyoncé-val is játszottak együtt a Fehér Házban. Együttműködésük Hans Zimmerrel az első alkalom, hogy a filmzene területére tesznek kirándulást, elmondásuk szerint karrierük meghatározó eseménye.

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken filmzene május 17-én kerül boltokba.