Iron Maiden - From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010

2011. május 23-án egy vadonatúj Iron Maiden válogatáslemez jelenik meg ‘From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010’ címmel.

‘From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010’ dupla CD húsz év munkásságát öleli át a nagysikerű 2010-es ‘The Final Frontier’ stúdióalbum után, mely a világ 28 országában végzett az elsők között. Ez utóbbi lemezzel a zenekar eddigi legjobb chart eredményeit érte el az USA-ban. A ‘The Final Frontier’-en és a májusban megjelenő válogatáson egyaránt szereplő ‘El Dorado’ című dalért Grammy-díjjal is kitüntették őket “Best Metal Performance” kategóriában.

2011. április 11. 13:51 - Iron Maiden - From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010 ©Iron Maiden - From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010
Iron Maiden - From Fear To Eternity: The Best Of 1990-2010

Az Iron Maiden kiugró nemzetközi sikerét, nemcsak az egyre magasabbra tett szakmai mércéjének köszönheti, melynek részeként többek között olyan egyedülálló imidzst alakítottak ki, amely a legapróbb részletekre is kiterjed. A turnéikra például egy stílusosan beburkolt - a rajongók által Ed Force One névre keresztel - Boeing 747-tel utaznak a teljes személyzettel és felszereléssel a fedélzeten. A siker másik alapköve az, hogy rajongótáborukat folyamatosan bővíteni tudták, és képesek voltak beolvasztani egy újonnan felnőtt generációt is.

A ’From Fear To Eternity’ az utolsó nyolc album legjobb dalainak gyűjteménye. Kiváló lehetőség arra, hogy akik kedvelik, de nem ismerik mélyebben a csapat munkásságát, most egy dupla lemezen megkapják az Iron Maiden elmúlt két évtizedének esszenciáját. Ez a best-of album a már megjelent 1980-1990 ’Somewhere Back In Time’ válogatás folytatása. Az örök kedvencek mellett a legutóbbi ’The Final Frontier World Tour’ dalai is szerepelnek a válogatáson, mint például a ‘Fear Of The Dark’, a ‘The Wicker Man’, a ‘Blood Brothers’, a ’Dance Of Death’, az ‘El Dorado’ és a kísérteties hangulatú ‘When The Wild Wind Blows’. Emellett megtaláljuk a ‘Holy Smoke’ és a ‘Be Quick Or Be Dead’ című sinle-ket, valamint azokat a progresszív és elgondolkoztató dalokat, mint például az ‘Afraid To Shoot Strangers’ és a ‘For The Greater Good Of God’. Nagy-Britannia egyik legsikeresebb metál bandájának legújabb gyűjteménye dupla CD-n, ám szimpla áron jelenik majd meg május 23-án!