Mark Broom interjú

Az április 16-i 15 éves Hyperspace születésnap kiemelt nemzetközi vendége lesz a 2010-es esztendő egyik legsikeresebb és legkeresettebb techno művésze, Mark Broom. A továbbiakban a brit dj / producer-rel készült interjút olvashatjátok!

Legelőször is beszélnél nekünk arról, hogy pillanatnyilag mivel foglalatoskodsz?
Jelenleg egy új album-projekt munkálatainak kellős közepén vagyok, melyet James Ruskin barátommal közösen készítünk, és a Blueprint Records-nál fog megjelenni, még valamikor ebben az évben. Az első 12 inches album sampler lemez, a 'Morning Blues', egy szuper Plaid remix-szel felvértezve pedig most fog megjelenni. Nagyon sok munkát fektettünk már eddig is az albumba, korábban még nem voltak közös projektjeink James-szal, de nyugodtan mondhatom, hogy szenzációs együtt dolgozni vele.

Hogyan jött a közös munka ötlete James-szel?
Mindig is szerettem a csapatmunkát, együtt dolgozni más, hozzám hasonló beállítottságú emberekkel. Az évek alatt rengeteg nagyszerű producerrel dolgozhattam együtt, James-szel viszont csak nemrég találtunk úgymond egymásra. Már korábban is jóban voltunk, aztán volt néhány buli, amin mindketten felléptünk, és elkezdtünk arról beszélni, hogy kellene végre valamit közösen csinálnunk. Utána átküldtem James-nek pár track vázlatát, megnézte őket, aztán együtt befejeztük őket az ő stúdiójában. Aztán teszteltük őket élőben, és mindenhol lenyűgöző reakciókat váltottak ki. Onnantól kezdve pedig már nem volt visszaút, eldöntöttük, hogy megcsináljuk az albumot.

2010. július 14. 0:32 - Mark Broom ©Mark Broom
Mark Broom

Hogyan értékelnéd a mögötted álló, 2010-es esztendőt? Elég mozgalmasra sikeredett, nem?
Soha nem szerettem elégedetten hátradőlni, de azt hiszem, összességében sikeres és eseményekben gazdag évet zártam. Sikerült néhány igazán remek megjelenést és remixet készítenem, és persze az 'Acid House' albumomat. A DJ-beosztásom is egészségesen tele volt fellépésekkel, úgyhogy nyugodtan mondhatom, boldog ember voltam tavaly. : )

Egész eddigi pályafutásod alatt rendkívül termékeny producer voltál. Hogyan sikerült megtalálnod a megfelelő egyensúlyt a minőség és a mennyiség között?
Az egésznek a kulcsa az, hogy a zene mindig is szenvedély volt számomra, nem pedig valami muszájból csinált dolog, vagy pusztán pénzszerzési lehetőség. Az elmúlt 20 évben szinte minden nap foglalkoztam a zenével. Komolyan... Majdnem minden nap stúdiózom. Tehát, ha ennyi időt, energiát, és erőfeszítést teszel valamibe, akkor az a legvégén egész biztosan eredményes és sikeres lesz.

Általában hol írod a lemezeidet, és milyen cuccokat használsz zenekészítéshez?
Mindent a saját kis otthoni stúdiómban csinálok. Azt persze hozzá kell tennem, hogy a stúdióm nem áll másból, mint komputerből, hangfalakból, és midi keyboard-ból. Szoftverek közül Ableton Live-t használok, és néhány összeválogatott VST plugint. Régebben persze én is nagy hardver fanatikus voltam, volt otthon MPC 320-as, Novation Supernova, egy csomó Fx, 16 csatornás Soundcraft pult, és még egy csomó minden, de ma már minden számítógép-alapú.

Nemrég indítottál be egy újabb saját kiadót, a Beard Man-t. Beszélnél egy kicsit a label alapkoncepciójáról, és arról, hogy milyen érdekesebb projektek várhatóak a kiadótól az idei évben?
Azért hoztam létre a Beard Man-t, mert azt vettem észre, hogy túl sok lemezem jelenik meg más kiadóknál, és úgy gondoltam, hogy ideje lenne már a saját dolgaimra is jobban koncentrálni. Kellett egy platform a hátam mögé, amin keresztül bármikor kiadhatom a cuccokat, ha úgy érzem, hogy megfelelő a pillanat. Hogy milyen új dolgok várhatóak? Nos, ami már biztos, hogy jön egy Broom & Ruskin maxi Norman Edge remix-szel, újabb Broom EP-k, és az Edit Select-től is lesz valami.

Mi a helyzet a legendás kiadóddal, a jó öreg Pure Plastic-kel? Semmi új megjelenés már 2007 óta...
Amikor eljöttem London-ból, a Pure Plastic irányítása a háttérbe szorult. Dave Hill, akivel csináltuk a kiadót, szintén más dolgokba vágott bele, úgy éreztem tehát, hogy eljött a megfelelő idő arra, hogy tartsunk egy hosszabb szünetet. Ki tudja, egy nap talán újraindítjuk, de őszintén megvallva, elég nagy kétségeim vannak efelől.

Otthon és az iPod-on milyen zenéket hallgatsz álltalában?
Mindent ami jó, legyen az bármilyen stílusú, de főleg Dub-ot. Imádom azt a cuccot!!!

Milyen célokat állítottál fel magadnak az esztendőre?
A fő terv az album James Ruskin-nal, amiről már beszéltünk. Amellett pedig tovább folytatni a Broom-funkot!

Hirdetés