2018. október 23. - kedd

A Foo Fighters „Wasting Light” című lemeze 12 országban debütált az első helyen

Kinyomtatom...

A Foo Fighters 7. stúdióalbuma az együttes történetében az első, amely az amerikai listák élén debütált, és amelyből 235.000 példány kelt el április 11-i megjelenése óta a Sony Music/Roswell/RCA gondozásában – több mint a duplája a heti második helyezett (Adele) lemezének, és több mint a lista Top 5 szereplőinek (Alison Krauss, Paul Simon, Mana) lemezeiből összesen.

A „Wasting Light” további 11 országban debütált az első helyen, beleértve az Egyesült Királyságot is, ahol véget vetett Adele 11 hete tartó listavezetésének; Ausztráliában és Új-Zélandon a digitális vásárlások száma rekordot döntött: még sosem kelt el ennyi album 1 hét alatt a két ország zenei történelmében.

A „Wasting Light” 12 első helyezése megduplázta a korábbi 6 nemzetközi első helyezést, amit az „Echoes, Silence, Patience&Grace” ért el 2007-ben. Amellett, hogy hazájukban, Amerikában megszerezték a lista első helyét, ők vezetik a chartokat az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Kanadában, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Svédországban, Finnországban, Norvégiában és Szingapúrban is.

A teljes sikertörténethez az is hozzátartozik, hogy a Foo Fighters 16 éves történetében a „Wasting Light” című korong kapta a legjobb visszajelzéseket. A Rolling Stone magazin 4 csillagos értkélesében David Fricke a következőt írta: „a legjobb Foo-album az első két lemezük megjelenése óta”. A Us Weekly az album kapcsán megjegyezte, hogy „a rock nem halt meg”, míg a People magazin 4 csillagot adott a korongra, és a „töretlen intenzitású” jelzőket használta; az Entertainment Weekly A-val jutalmazta a lemezt, és a következő összefoglalót írta: „Megérkezett a csoda: a Foo Fighters sosem tűnt olyan bandának, akik hátrafelé néznek. A „Wasting Light” egy erős rock&roll kiadvány, mely pontosan azokat a fülbemászó, jellegzetes Foo-dallamokat hozza el nekünk, amiért annyira szeretjük őket, és totálisan nem foglalkoztak a tömegek rigolyáival.”

A Foo Fighters jelenleg épp egy mindent elsöprő turné közepén jár, amelynek során bemutatják a zenekarról szóló dokumentumfilmet is. A Back and Forth a rajongók garázsától a legnagyobb nyári fesztiválokig szinte mindenhova eljut, még a Milton Keynes Bowlban megrendezendő telt házas, 130 ezer fős július 2-3-i nagykoncertre, valamint az Egyesült Államokbeli arénaturné helyszíneire is.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

szerencsemegálló

Az embernagyságú installáció segítségével most bárki a társasjáték közepébe csöppenhet.

fotó Posztós János

Az Orgonaavatót a Bartók Rádió és az M5 tévécsatorna élőben közvetíti, az Eurovízió és az Eurorádió rádió- és televízióállomásai pedig felvételről sugározzák.

borító

Nemcsak a jó dumák öltöztettek, de egy jó ritmusban megnövesztett barkó vagy az egyetlen tökéletes helyre felhelyezett jelvény is.