Magyar zsűritag Cannes-ban

Vezér Évát, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatóját meghívták a cannes-i filmfesztivál Caméra d’Or zsűrijébe. A héttagú zsűri a Cannes-ban bemutatkozó legjobb első játékfilm Arany Kamera díjáról dönt.

Vezér Éva részt vesz a május 11-én kezdődő cannes-i filmfesztivál Caméra d’Or zsűrijében. A Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója a fesztivál legjobb első játékfilmjét illető Arany Kamera díj sorsáról döntő héttagú grémium munkájában vesz részt. A zsűri elnöke Bong Joon-Ho dél-koreai rendező-forgatókönyvíró lesz.
Az Arany Kamera díjért nem csupán a hivatalos program első játékfilmjei versenyeznek: a rangos trófeáért a világelső filmfesztivál Rendezők Kéthete és Kritikusok Hete elnevezésű párhuzamos programjaiban bemutatkozó első játékfilmek is esélyesek. Idén a különböző szekciókban ez 21 rendező első játékfilmjét jelenti.

A cannes-i filmfesztivál hat évtizedes történetében mindössze hat magyar szakmabelit kértek fel a szervezők a hivatalos zsűrik munkájában való részvételre.
Vezér Éva 2001 óta a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója, közel 30 éve a filmszakmában dolgozik. 2009 óta a European Film Promotion elnöke, az Európai Filmakadémia és számos meghatározó szakmai szervezet tagja.