Vérszomjas sellők – A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken

Kevés film ér meg több részt. A kalóz történetekről azonban számtalan bőrt le lehet húzni, amivel az alkotók is tisztában vannak. A sorozat legújabb részére 4 évet kellett várni de nem hiába, ugyanis az Ismeretlen vizeken az utóbbi idők legizgalmasabb kalandfilmje.

A Karib tenger kalózaiban az a jó, hogy nem számít láttuk-e az előző részeket, vagy emlékszünk-e rá a történet így is élvezhető. Az idegen vizeken című rész igazi kincskereső kalandfilm. Az előző részekből csupán Jack Sparrow karaktere maradt meg. Meglepő, hogy Keira Knightley és Orlando Bloom ebben a részben már nem szerepel, pedig azt gondoltam volna, hogy ők állandó szereplői lesznek a sorozatnak. Bevallom egyikük sem hiányzott. Johnny Depp annyira jól hozza Jack Sparrow szerepét, mintha egy az egyben önmagát játszaná és ez módfelett szórakoztató.

Az idegen vizeken egy már meglévő regény átirata. A szereplőgárda két új karakterrel gazdagodik. Fekete Szakállal aki nevét onnan kapta, hogy erőszeretettel alkalmazza a fekete mágiát és lányával Angelic-ával, aki mellesleg Jack Sparrow volt szerelme, akit Penélope Cruz alakít. Karaktere annyira illik a filmhez, hogy komolyan elgondolkoztam, mintha már az előző részben is szerepelt volna. Érdekes részlet, hogy a filmet épp Penélope Cruz terhessége alatt forgatták, így több jelenetben is testvére Monica Cruz helyettesíti, így részben ennek, részben pedig terhességének köszönhető, hogy a színésznő nem mindig hasonlít gyönyörű önmagára. ( Meglepő módon a film végén Monica Cruz nevét nem láthatjuk a a stáblistán).

Az igazán izgalmasra sikeredett rész folyamatosan pörög. A legújabb célpont a fiatalság forrása, amiért több hajóflotta a spanyol, az angol és Fekete Szakáll legénysége is versenyez. Útjukat mesebeli elemek, legendák, és a digitális technikával életre keltett vérszomjas sellők akadályozzák. Hans Zimmer a Disney házi zeneszerzőjének izgalma zenéjével. A feszültség oldásáról szinte az utolsó pillanatig pedig ki más gondoskodhatna mint Jack Sparrow. Azt hiszem nem kérdés, lesz itt még folytatás.

10/10 pont

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) - színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 137 perc, 2011
Rendező: Rob Marshall
Szereplők: Johnny Depp (Jack Sparrow), Penélope Cruz (Angelica), Geoffrey Rush (Barbossa), Ian McShane (Feketeszakáll)