Hogyan veszítsünk el egy fiút Thaiföldön? - Másnaposok 2

A farkasok visszatérnek, csak ezúttal nem Vegasba, hanem Thaiföldre mennek. A három jó bari (hogy Allen régi dalára utaljak) ismét összetart, hogy rájöjjenek mi is történt az éjszaka!? Mióta Doug (Justin Bartha) megnősült két év telt el. Most Stu készül feleségül venni egy gyönyörű lányt, akinek szülei Thaiföldön élnek, így az egész csapat nekivág a 16 órás útnak.

Aki látta az első részt, az bizonyára emlékszik, hogy a fiúk egy icipicit túllőttek a célon, amikor Las Vegasban legénybúcsút tartottak. Nem volt vészes, csak találtak egy csecsemőt a szekrényben, egy tigrist a fürdőben, egyikőjüknek hiányzott a foga, nem mellesleg elvesztették a vőlegényt. Ráadásul semmire sem emlékeztek, mert a csapat kissé gyagyás tagja, Allen (Zach Galifianakis), aki a vőlegény sógora is volt ecstasy helyett GHB-t kevert az italukba. Ebből okulva Stu (Ed Helms) úgy határoz az ő esküvője előtt nem lesz legénybúcsú. Az immáron kétgyermekes apukának, Philnek (Bradley Cooper) ez nagyon nem tetszik, de beletörődik.

Miután megérkeznek Thaiföldre és részt vesznek egy közös családi vacsorán, ahol mellesleg az örömapa nem túl kedves szavakkal illeti Stut, Phil ráveszi a „farkasokat”, hogy legalább egy sört igyanak meg együtt a parton. Ám itt ismét képszakadás történik, és a történelem megismétli önmagát. Méghogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni... Dehogyisnem!

Phil a földön fekve egy lepukkant motelszobában tér magához, hamarosan Allen is felébred, és Stut is megtalálják. A mi vicces fogorvosunk ezúttal szerencsére nem húzta ki a saját fogát, de csináltatott egy Mike Tysonéra igencsak hasonlító tetoválást. A jó hír, hogy nincs a fürdőben tigris, csak egy kis majom. Doug se tűnt el, mivel felhívja telefonon a srácokat, hogy megkérdezze merre járnak. Ám a falka ezúttal is elvesztett valakit, méghozzá Stu leendő sógorát, a 16 éves, Teddyt (Mason Lee). Rajtuk kívülmég valaki van a szobában, egy régi ismerős, Mr. Chow (Ken Jeong). Egy véletlen folyamán nagyon úgy fest, hogy meghalt, ezért elrejtik a hulláját.

Ahogyan az első részben most sem emlékeznek semmire, ezért próbálják szép sorjában, összerakni a darabkákat, mert addig nem mehetnek vissza, míg meg nem találják a menyasszony öccsét. Egyre sötétebb titkokra derül fény, pl. Chow maffiaügyeibe belekeveredtek a srácok is, Stu megcsalta jövendőbelijét, ráadásul megtalálják Teddy ujját. Még egy buddhista templomban is jártak az éjjel. Egyre közelebb van az esküvő, de Teddy még mindig nem került elő. Többször megcsillan a remény, hogy megtalálják, de aztán mindig csalódnak. Már nagyon úgyfest, hogy elnyelte Bangkok forgataga...

Nem akarok lelőni minden poént, úgyhogy nem fejtem ki részletesen mi történt az éjszaka folyamán és megtalálják-e Teddyt...

Annyit mondhatok, hogy én ismét legalább olyan jól szórakoztam, mint az első rész megnézésekor. Tény és való, hogy sok minden ismétlésnek tűnhet, hiszen az első részben is vagy megtörtént, vagy hasonló esetet láttunk. De ez az én szememben nem vont le a film értékéből! Sőt! Kifejezetten mosolyt csalt az arcomra, mert felidézte mennyit és mennyiszer nevettem az első rész jobbnál jobb poénjain. Szerintem akinek tetszett az első rész, annak ez is fog. Amit én egy kicsit sajnáltam, hogy Bradley Cooper „házasságellenes” kissé faragatlan stílusából, mintha visszább vettek volna, pedig nekem Phil karaktere tetszett a legjobban. Ezt leszámítva nagyon jól szórakoztam, és rengeteget nevettem a közel 100 perc alatt!

Felröppentek hírek, hogy 2013-ban elkészül egy harmadik rész is. Kíváncsi vagyok, hogy megcsinálják-e és ha igen, akkor abban Allen nősül-e meg vagy Phil fejét kötik-e be? Szerintetek?

8/10 pont

Másnaposok 2 - The Hangover Part II, amerikai vígjáték, 100 perc, 2011

Rendező: Todd Philips

Szereplők: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Mike Tyson, Ken Jeong