Hurts - "Sunday"

Theo és Adam lenyűgöző 12 hónapot tudhat maga mögött, első kislemezük, a Better Than Love megjelenése óta. Ezalatt az idő alatt ők lettek a leggyorsabban eladó új brit zenekar a világon. A Happiness című albumból már több mint 700.000 példány kelt el, és platinalemez Németországban, Svájcban és Lengyelországban, illetve aranylemez Nagy Britanniában, Ausztriában, Finnországban és Oroszországban.

Kislemezeikből már több mint 1 millió példány kelt el digitálisan és CD-n. Facebook oldalukon már több mint 600 ezer követőjük van, a YouTube-on már több mint 43 millió alkalommal nézték meg videoklipjeiket: a Hurts igazán stílusosan robbant be a zenei köztudatba.
Legfrissebb kislemezdaluk, a Sunday már több európai országban, köztük Olaszországban és Lengyelországban is megkezdte hódítását.

Nem véletlenül hallunk mostanában kevesebbet róluk, hiszen ilyen sikerekkel a hátuk mögött rengeteg elfoglaltságuk van. Pár hete fejezték be legelső ázsiai turnéjukat, mely rendkívül sikeresen zárult, ráadásul pont a turnéjuk közben érkezett egy felkérés is magától Lady Gagától, hogy készítsenek a Judas című dalához egy remixet. A felkérésnek természetesen nagy örömmel tettek eleget, két koncert között elkészítve a keverést. Az együttműködés olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy amikor Lady Gaga bejelentette Facebook oldalán, hogy a Hurts készített remixet neki, a Popjustice weboldala (ahol a dalt bemutatták a Nap Dalaként) felmondta a szolgálatot a robbanásszerűen megemelkedett forgalom miatt: http://www.popjustice.com/index.php?option=com_content&task=view&id=5437&Itemid=279

Egy hét pihenő után nemrég megkezdték nagy európai és brit nyári turnéjukat is Belgrádban és Skopjeben, de hamarosan a legnagyobb fesztiválokon is tiszteletüket teszik, mint például a Glastonbury, a Latitude, a T in the Park, vagy a már teltházas londoni Somerset House koncert a szigetországban, valamint a Pinkpop (Belgium), Hultsfred (Svédország), St. Gallen (Svácj), Ruisrock (Finnország), Oxegen (Írország), Frequency (Ausztria) fesztiválokon, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Ukrajnában, Csehországban és természetesen hazánkban is a Sziget Fesztiválon augusztus 10-én.

Múlt hétvégén Németországban jártak a Rock Am Ring fesztiválon, ahol a nagyszínpadon léptek fel 80.000 néző előtt, ugyanakkora közönséggel, mint az aznap este headlinerként fellépő Kings Of Leon, mely jól mutatja mekkora sikert is értek el a fiúk Németországban.

Tegnap, június 8-án Berlinben léptek fel az MTV európai PUSH rendezvényén a Tape Clubban, ahol egy 30 perces szettet játszottak, melyből 3 dal június 28-tól látható is lesz az MTV weboldalán stream formájában.

A fiúk október környékén egy meglepetéssel is készülnek a rajongóknak, hiszen megjelentetik a Happiness album deluxe változatát, mely egy második lemezt is tartalmaz majd új dalokkal, valamint egy DVD-t az augusztus 13-án felvételre kerülő, 7500 fő előtt adandó berlini, Zitadelle beli koncertjükről.

A Hurtsnek már őszre is megvannak a tervei, hiszen egy masszív európai aréna turnéra indulnak szeptembertől, Stuttgartból egészen novemberig, a The Brixton Academy-ig. A koncertekre jegyek már rendelhetők a www.facebook.com/hurts oldalon.