Zséda énekli a Micimackó betétdalát

35 év elteltével a világ leghíresebb medvéje, Micimackó visszatér a szélesvászonra. A film betétdalát, „Az én világom” című számot az egyik legkiválóbb hazai énekesnő, a szintén anyuka Zséda énekli.

Micimackó legújabb kalandjait július hetedikétől láthatjuk a hazai mozikban, de már korábban ízelítőt kaphatunk a filmből, hiszen a magyar nyelvű betétdal Zséda nevéhez fűződik, melyhez egy videoklip is készült pár héttel ezelőtt. Az éppen új albumára készülő népszerű énekesnő énekli az „Az én világom” című számot, melyet a varsói klipforgatáson Adriennen kívül még 5 másik ország énekesnője énekelte fel saját nyelvén a stúdióban.

Zséda igazán megtisztelőnek érezte, hogy pont őt választották a munkára, ugyanis a felvételt komoly válogatás előzte meg, a legmagasabb nemzetközi elvárásoknak kellett megfelelnie. Nagy büszkeséggel töltötte el, hogy egy olyan nagy költségvetésű szuperprodukcióban vehet részt, amely világszerte ismert. A varsói csapat mindenben segített Zsédának, hogy kizárólag a munkára tudjon koncentrálni.

A stúdióból kilépve Adrienn bevallotta: “a forgatás alatt végig kisfiamra gondoltam és neki énekeltem a dalt, így lett igazán érzelmekkel teli a produkció.” A hazai közönség hamarosan egy különleges dalt ismerhet meg, amely leginkább a legfiatalabb Zséda és Micimackó rajongóknak szól. Adrienn és kisfia már nagyon várják, hogy a mozikba kerüljön, és együtt izgulhassák végig a világ legismertebb medvéjének legújabb kalandjairól szóló animációs filmet.

A filmről
„Egy átlagos nap kezdődik a Százholdas pagonyban, Micimackó éhesen ébred, s nincs méz! Útra kel, mely egy idő után igazi kis versengéssé alakul át: meg kell találni Füles farkát…” – magyarázza a rendező, Don Hall. Micimackó később talál egy cetlit, melyet Róbert Gida hagyott ott nekik. Azonban Bagoly félreértelmezi az üzenetet, s így azt hiszi az egész kis társaság, hogy elrabolták Róbert Gidát. Igazi vad kaland veszi kezdetét, s hamar kiderül, hogy nagyon zűrös nap lesz ez egy medvének, aki csupán némi mézért indult útjára! A régi bájjal, szellemességgel és hóbortokkal fűszerezett teljesen új alkotás lehetőséget ad egy egészen különleges találkozásra a bölcselkedő „csacsi, öreg medvével” és barátaival, Tigrissel, Nyuszival, Malackával, Kangával, Zsebibabával és végül de nem utolsó sorban, Fülessel, aki megint elhagyta a farkát.

2010. november 8. 14:14 - Micimackó ©Micimackó
Micimackó

A Micimackó című animációs film rendezőpárosát Stephen J. Anderson és Don Hall alkotja, nevükhöz olyan alkotások fűződnek többek között mint A Robinson család titka, Hercegnő és a béka és a Tarzan. Az alkotóbrigádot a Disney veterán szövegírója/rendezője/animációs szakembere, Burny Mattinson is erősítette. Ő már az 1974-es Micimackó-filmben, a Winnie the Pooh and Tigger Too!-ban is közreműködött vezető animációs munkatársként, és a legújabb mackós film elkészítésében is aktívan részt vett vezető történetíróként, együttműködve a két rendezővel.

Zsédenyi Adriennről
12 toplistás sláger, 3 platina-, 2 aranylemez, közel 100 fantasztikus koncert az ország nagyvárosaiban és teltházas koncert a Papp László Budapest Sportarénában. Zsédenyi Adrienn finom eleganciája azonban nem jellemezhető kizárólag számokkal.

Szinte nincs olyan rangos zenei díj, amit az elmúlt években ne nyert volna meg, nincs olyan slágerlista, melynek az élén legalább egy alkalommal nem állt volna Zséda dal. Valamennyi szólólemeze bearanyozódott, valamennyi koncertje telt ház előtt zajlott. Két alkalommal is felkérést kapott arra, hogy filmek főcímdalaihoz adja a hangját, így születtek meg, talán legismertebb dalai, a Szeress most, és a Mindhalálig mellettem.

Énekhangja és szépsége, törékeny, finom nőiessége egyaránt lenyűgözi közönségét. Dalaiból minden alkalommal sugárzik varázslatos személyisége, mintha legféltettebb titkait osztaná meg velünk, hallgatóival.