2018. augusztus 20. - hétfő

A barátnő pasija tabu!? - Szerelem kölcsönbe

Kinyomtatom...
Szerelem kölcsönbe

A film alaptörténete jó lenne, de Kate Hudson botrányosan rossz színésznői képessége szinte nézhetetlenné teszi a filmet. Csak akkor nézd meg, ha már nagyon unatkozol, mert egy romantikus vígjátékhoz képest, nagyon kevés poén van benne...

Rachellel a lehető legrosszabb dolog történik meg, ami két barátnő között történhet. Beleszeret legjobb barátnője vőlegényébe, és a férfi viszonozza érzelmeit. Kicsit olyan ez a film, mint az Álljon meg a nászmenet és a Csajok háborúja összegyúrva. Már az utóbbiban kimutatta Goldie Hawn lánya, Kate Hudon a foga fehérjét. Már ott is a gaz, mindenre elszánt menyasszonyt alakította, de most még azon a karakteren is túl tesz. Egyre nyilvánvalóbb, hogy Kate sem színészi karrierjében, sem magánéletében nem érhet szülei nyomába. Egyszerűen borzalmas, ahogyan affektál, grimaszol, még a gesztikulációja is szánalmas. Sajnos. Pedig anno, még a Kisanyám, avagy mostantól minden más idején azt gondoltam, hogy édesanyja nyomdokain ő is egy komika lesz. De nem lett igazam.

A Rachelt alakító kevésbé ismert, Ginnifer Goodwin sokkal jobban játszik Kate-nél, teljes mértékben leszerepli őt. Pedig a történet maga jópofa, vagyis az lehetne, ha Hudson nem kapott volna szerepet benne. Rachel és Dexter (Colin Egglesfield) még a főiskolán ismerkedtek meg, ekkor mutatta be Rachel a barátnőjét, Darcyt Dexnek. Ez hiba volt, mert a magát rendkívül dögös csajnak tartó Darcy, lecsapja a kezéről a srácot két pillanat alatt.

Darcy (Kate Hudson) és Dex (Colin Egglesfield)Darcy (Kate Hudson) és Dex (Colin Egglesfield)

Most hat évvel később Dary és Dex már az esküvőre készülnek, ahol Rachel lesz a tanú. A baj csak az, hogy Rachel még azóta is szerelmes a valóban jóképű, és szívdöglesztő Dexbe. A harmincadik szülinapi bulija után a fiatalok egymásba gabalyodnak. Másnap persze mindketten hatalmas lelkiismeret furdalással ébrednek. Kb. eddig érdekes a sztori, ezután jön olyan 50 percnyi kínlódás, hogy vajon hogyan tovább? Elmondják-e Darcynak az igazat vagy hallgassanak? Lefújják az esküvőt vagy házasodjanak össze és titkolják el igazi érzéseiket?

Rachel először titkolná, aztán színt vall. Dex teljesen összezavarodik Rachel iránti érzései miatt, így elküldi a lányt. Rachel meleg barátja, Ethan (John Krasinski) szintén azon van, hogy fény derüljön az igazságra. A filmben szereplő néhány poén, mind neki köszönhető. Emellett a történetben szerepet kap még egy elég furcsa, kissé „ősember” típusú pasi is, akit Darcy összeakar hozni Rachellel.
A szerelmi szálak egy ideig összevissza gabalyodnak, majd (mivel ez egy romkom) minden a helyére kerül.

A filmet ajánlom csajos estékre, vagy ha egy kis kikapcsolódásra vágysz ebben a nagy forróságban.

5/10 pont

Szerelem kölcsönbe (Something Borrowed) - amerikai romantikus vígjáték, 112 perc, 2011
Rendező: Luke Greenfield
Szereplők: Kate Hudson, Ginnifer Goodwin, Colin Egglesfield, John Krasinski

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

A lenyűgöző fantáziájú David Robert Mitchell ezúttal egy eszeveszett neo-noir lázálmot vitt filmre, amelyben egy főhős bizarr bűntények sorozatáról próbálja lerántani a leplet.

plakát

A Cool túra következő megállója az A38 Hajó.

Vogue Italia

A Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszak végzősének diplomamunkája a Vogue Talents-ben.