Jövőre is lesz Metapay Fesztiválkártya

A Metapay érintésnélküli fizetési technológiája, a Metapay Fesztiválkártya lesz a Sziget Szervezőiroda nyári fesztiváljainak, a Heineken Balaton Sound, a VOLT és a Sziget Fesztivál hivatalos fizetőeszköze 2012-ben is.

A hazai fejlesztésű Metapay Fesztiválkártya több mint 4 millió tranzakció megvalósulását tette lehetővé a nyári fesztiválokon, a Budai Gourmet-n, a VOLT-on, a Heineken Balaton Sound-on és a Sziget Fesztiválon.
A magyar IT-fejlesztői tudásra épülő innovatív termék a készpénzmentes fizetés igen gyors és kényelmes megvalósulását tette lehetővé a nyári rendezvényeken.
A Metapay Fesztiválkártya a világban is újdonságnak számít: független cég még soha sehol a világon nem volt képes ilyen nagyszámú látogatót és tranzakciót kiszolgáló IT és logisztikai rendszert létrehozni és sikeresen működtetni.
A Metapay Fesztiválkártya ma a világon a legkorszerűbb fesztiválos fizetési rendszerek közé tartozik. A fejlett világ fesztiváljain leginkább még mindig vócsereket és készpénzt alkalmaznak fizetési eszközként.
A Metapay a Szigeten nem csak a Fesztiválkártyával mutatott be innovatív megoldást, hanem a Vodafone mobil szolgáltató NFC-s alkalmazásának támogatásával is.
A Vodafone Magyarország számára a Metapay tette lehetővé, hogy már idén egy olyan megoldást alkalmazhasson, amely még a globális mobil piacon is újdonságnak számít. A Metapay szállította azt a megoldást, amely a mobil telefonokkal való fizetést megvalósíthatóvá tette a Vodafone számára.
A Metapay a Vodafone alkalmazással a globális innováció élharcosává is vált, hiszen csak jövőre várható nagyobb számban NFC-s megoldásokkal felszerelt mobilok megjelenése a piacon. Még a Vodafone nemzetközi hálózatában is újdonságnak, s figyelemreméltó kísérletnek számított a Szigeten lezajlott NFC-s mobil fizetés tesztje.
Míg mások csak tervezik, mi már meg is valósítottuk a mobillal való NFC-s fizetés támogatását – mondja Lévai Gábor, a Metapay márka tulajdonos Meta-MPI ügyvezetője az NFC-s alkalmazás megvalósításáról.
A projektet idén már szponzoráló MasterCarddal együttműködésben jövőre a Metapay kinyitja rendszerét a PayPass kártyabirtokosok felé: a Metapay Fesztiválkártya mellett a PayPass kártyákkal rendelkező ügyfelek is fizethetnek majd plasztikjukkal a kereskedőknél.