Diana King a backstage-be hívja közönségét

Diana King már a hangbeállásnál kisebb koncerttel örvendeztette meg a SZINeseket, esti fellépése után pedig megköszöni nekik a felé áramló hatalmas szeretetet: hatvan rajongóját várja a színpad mögé.

Azok, akik a leggyorsabban csapnak le Diana pólóira, a koncert után bemehetnek az énekesnőhöz, aki mindenkinek személyre szólóan dedikálja a trikókat. Az uniszex ruhadarabnak más szerepe is lesz a fesztivál pénteki napján: a SZIN DizájnParton kora este zöld divatbemutatón és utána workshopon mutatkoznak be a megunt ruhákból varrt táskák, sörös dobozokból készült gyűrűk, és a papírból készült kisestélyik.

A teret és a lelkeket megtöltő hang, átható pozitív energia és egy nagyon harmonikus, összetartó zenekar várja ma este a SZINeseket. Diana King és csapata szívből játszik, ezt már délelőtt megtapasztalhatták, akik a nagyszínpad környékén jártak. A fúziós reggae királynője szeret személyes kapcsolatba kerülni azokkal, akiknek énekel, ezért közönségtalálkozót szervezett. Hatvan rajongóját várja a színpad mögé, így érdemes lesz mielőbb lecsapni a pólókra, amiket az énekesnő magával hozott – ezeket fogja személyre szólóan dedikálni mindannyiuknak.

Zöld dizájn, öko divat
A zene mellett ma (is) a környezettudatosságé a főszerep. A SZIN pályázatot hirdetett divattervezőknek, így ma este hattól a fesztiválozók különleges divatshowt nézhetnek meg. Az újrahasznosított anyagokból tervezett darabok közt lesz papír kisestélyi, szúnyogháló kabátka, sörös dobozból készült korona, az Öko-Pannon pedig kiállítja recycling kollekcióját. Ezekben a ruhákban már láthattuk Gryllus Dorkát, Tóth Gabit, D. Tóth Krisztát és Görög Zitát is. A divatshow után a tervezők bemutatnak egy-két fogást a fesztiválozóknak, akik bátran kipróbálhatják, hogyan készülnek a trendi öko ruhák, ékszerek, és kérdezhetnek is a zöld szemléletről a workshopon.

Azok, akik úgy érzik, a kézügyesség nem erősségük, de szívesen tennének valamit a környezetükért azon kívül, hogy a SZINen RE:pohárral csökkentik a szemét mennyiségét. A divatbemutatótól pár méterre, a Zöldplaccon a Tanulmányi Információs Központ sátránál feltűzheti zöld ígéretét az Ígéretfára. Például azt, hogy a kevesebb áramfogyasztásért mindig lekapcsolja maga után a villanyt, vagy, hogy víztakarékossági szempontokat szem előtt tartva ezentúl csak a kedvesével együtt zuhanyzik.

SZINesek a Russkaja klipjében, Wheatus afterparty a Malátabárban
Óriási bulit csináltak, rajongóikkal megtelt a Pepsi színpad előtti tér. Ők a Russkaja, az osztrák-orosz ska, a csapat élén Georgijjal, az átható tekintetű óriással. A banda és a közönség pillanatok alatt megtalálta a közös hangot, a zenészek együtt éltek a színpad előtt táncolókkal. Ezt a hangulatot át- és újraélhetik majd, akik megnézik a csapat most készülő klipjét, hiszen ahhoz a szegedi koncerten is rögzítettek videóanyagot.

Az amerikai Wheatus tagjai is nagyon élvezték a Tisza-parti fesztivált: másfél órás koncerten bizonyították, hogy a Teenage dirtbag megaslágeren túl is tudnak zenélni – a közönségnek a buli végén persze ezzel a számmal köszönték meg az élményt. A csapat a város napközbeni megismerése után a fesztiválozókhoz is szeretett volna közelebb kerülni, így nekiindultak, és végül a Borsodi Malátabárban buliztak rajongóikkal, akik, akárcsak Brendanék, sosem felejtik majd el ezt a szegedi estét.