2018. július 18. - szerda

A Pál Adrienn című film túl a 10.000 nézőn

Kinyomtatom...

Kocsis Ágnes cannes-i és Filmszemle-díjas Pál Adrienn című filmje átlépte a 10.000-es nézőszámot Magyarországon, mellyel a legsikeresebb idén bemutatott egészestés magyar játékfilm lett.

A Pál Adrienn hosszú évek óta az egyik legnagyobb hazai sikertörténet. Tavaly Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban debütált, ahol elnyerte a filmkritikusok FIPRESCI-díját. Ezt követően – a magyar filmfinanszírozási rendszer összeomlása miatt – csak idén március 17-én kerülhetett nálunk mozikba, de alacsony kópiaszáma ellenére folyamatos érdeklődés mutatkozott rá. A most elért 10.000 nézővel a Pál Adrienn nem csak a többi magyar művészfilmet, de az összes idén bemutatott egészestés magyar játékfilmet előzte meg.

A Pál Adrienn itthon elnyerte a 42. Magyar Filmszemle fődíját és közönségdíját, de kitüntették a legjobb producer és hang kategóriákban is. Ráadásul külföldi körútja Cannes-nal egyáltalán nem ért véget: folyamatosan szerepel nemzetközi fesztiválokon, a 20. fesztiváldíját pár héttel ezelőtt nyerte el. A film most is folyamatosan műsoron van: jövő hét hétfőn Veszprémben látható közönségtalálkozóval összekötve, Budapesten pedig rendszeresen feltűnik az Odeon, Puskin, Tabán és Uránia mozik programján. A filmet Magyarországon a Mozinet Kft. forgalmazza.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Főszerepben Anna Netrebko, Jonas Kaufmann, Rolando Villazón, Erwin Schrott és Juszif Ejvazov.

plakát

Tom Cruise és Penélope Cruz zseniális thrillerével folytatódik a Paramount Nyári Mozi.

plakát

2018. július 17-18. Balatonfüred, Kisfaludy Galéria.