Oláh Ibolya: Nézz vissza

Oláh Ibolya 2003-ban kivételes hangjával, egyedi megjelenésével milliók szívébe lopta be magát. Egy sima, egy fordított (2004) és Édes méreg (2005) című lemezei villámgyorsan platinalemezzé váltak, 2010-ben pedig kiadta ezidáig legszemélyesebb albumát, az El merem mondanit.

Már eddigi pályafutása során is együtt dolgozott a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplőivel, többek között Presser Gáborral, Novák Péterrel, Geszti Péterrel, duettet énekelt Roy-jal és Balázs Fecóval. 2005. augusztus 20-án médiatörténelmet írva milliók előtt énekelte el a Magyarország című dalt, azóta láthattuk film- és színházi szerepekben is.

A 2003 óta eltelt nyolc évben Ibolya számos dala (Nem kell, Nézz vissza, Édes méreg, Magyarország, Valamit valamiért, Baby, Ritmus) vált rádiós slágerré.

2011. november 9. 17:29 - Oláh Ibolya: Nézz vissza ©Oláh Ibolya: Nézz vissza
Oláh Ibolya: Nézz vissza

2011. december 1-én megjelenő Nézz vissza című 18 dalos karrierösszegző válogatáslemezén az ismert slágereken kívül helyet kapnak az Ibolya szívéhez legközelebb álló dalok (Anyának, Címlaphír), igazi ritkaságok (a Casting minden film betétdala, a Volt egyszer egy lány, Faur Anna "Lányok" című filmjének betétdala, az Innen vigyél el és a Cserháti Zsuzsa halála után Caremellel rögzített Egy elfelejtett dal) és új, 2011-ben készült felvételek is, például Szűcs Norbert és Szabó Ági szerzeménye, az Igaz, ami igaz, a Balázs Fecóval előadott Kölykök a hátsó udvarból, és egy igazi meglepetés, a Még utoljára, mely Falco "Jeanny" című slágerének Children Of Distance-féle feldolgozása, Oláh Ibolya közreműködésével.