Takács Nikolas & Aurea - Where Is The Love

Takács Nikolas, a tavalyi X-Faktor döntőse mindig is arra vágyott, hogy egyszer majd az egész világ megismerje őt és zenéjét. A műsor után erre gyorsan lehetősége is nyílt, hiszen rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert, és a "határok" is megnyíltak előtte, sokat lépett fel Erdélyben és Szlovákiában is.

Eközben saját dalait készítette (A második X.), elsőként örvendeztette meg közönségét önálló nagykoncertjével, melyből a "Live In Sportmax" DVD is készült. Kiadója, a Sony Music úgy gondolta, hogy egyedi hangja és stílusa illik a szintén különleges hangi adottságokkal rendelkező, rendkívül sikeres portugál énekesnőhöz, Aureahoz. A "Where Is The Love" című dal kiválasztása után mindketten felénekelték részüket saját országukban, majd Erdélyi András hangszerelése után elkészült a duett. A további terv is meg volt. Elsőként Aurea hívta meg Nikolaszt Lisszabonban tartandó koncertjére november közepén. Az első találkozás hol is lehetett volna máshol, mint egy hangstúdióban. A két énekes úgy köszöntötte egymást, mintha már ezer éves barátok lennének, és a próba is olyan gördülékeny volt, mintha már több alkalommal énekeltek volna együtt. Míg Aurea készült a koncertjére, addig Nikolas közös klipjüket forgatta a portugál főváros gyönyörű helyszínein, majd közösen léptek színpadra 3200 fős teltház előtt, ahol először adták elő a duettet élőben, amit a lisszaboni közönség hatalmas tapssal jutalamzott. Nemcsak a hangjuk különleges, de mindkettőjüknek van egy ismertetőjegyük is. Nikolasznak a fejfedők, Aureanak pedig a mezítlábas fellépés - enélkül egyikőjük sem lép a színpadra. A két énekes jól megértette egymást, gyorsan megtalálták a közös hangot. Nikolas természetesen viszonozza a meghívást, így Aurea december 1-én érkezik a magyar fővárosba, ahol nagyon sok munka vár rájuk. Most az énekesnőn a sor, hogy a kamerák elé álljon és befejezze a videoklipet, fellépnek az X-Faktor-ban (december 3.), majd Nikolas szintén teltházas koncertjén a RaM Colosseumban (december 4.). Ám ezzel itt nem ér véget a történet, mert már Lisszabonban, a búcsúzáskor megbeszélték, hogy énekelnek még együtt.

Nikolas így nyilatkozott az utazásról: "Vártam az utazást, ahogy az Aureaval való találkozást is. A hosszú út után rögtön egy stúdióba mentünk, hogy elpróbáljuk a duettet. Olyan volt, mintha itthon lettem volna, csak a pálmafák utaltak arra, hogy egy másik országban vagyok. Kiszálltunk az autóból, és úgy köszöntöttük egymást, mintha tegnap találkoztunk volna utoljára. Aurea nagyon kedves, közvetlen, vidám lány. Vicces volt, hogy elkezdtük az éneklést, és midkettőnk zsebéből előkerült egy papír, melyen a dal szövege volt, amit persze a koncertre megtanultunk. Napközben klipet forgattunk a tengerparton, Lisszabon utcáin. Az egyik helyszín olyan volt, mintha San Franciscoban lettem volna. Természetesen megkóstoltam a portugál specialitásokat is. A koncert előtt izgultam, de amikor a színpadra léptem, megláttam a közönséget, Aureat és biztonságban éreztem magam. Szerencsére az itthoni rajongóimnak is lehetősége volt élőben végig kísérni a koncertet az interneten, mely szintén megnyugvással töltött el. Rövid, de tartalmas időt töltöttem el az országban és Aureaval is. December 1-én viszont ő látogat el hozzánk, ahol szintén nagyon sok munka, közös fellépés vár ránk."