2018. szeptember 20. - csütörtök

Duracell nyuszi karácsonyra

Kinyomtatom...
Karácsonyi nyúlNyulÚgy kezdődött, hogy a neten rendeltem karácsonyi ajándékot – ingyenes házhozszállítás, bankkártyás fizetés, szóval egyszerű az egész. Az igazsághoz tartozik, hogy fiam találta meg a terméket, ő hívta fel a figyelmet a weboldalra.
A rendelés utáni második nap már csöngött a kaputelefon és ott állt a házunk előtt az autó, vehettem át a csomagot. Kicsit meglepődtem, mikor megláttam, hogy mekkora a küldemény. A lakásban gyorsan kibontottam, s nem akartam hinni a szememnek: a vásárolt termék dobozánál kétszer nagyobb doboz is volt a csomagban: Duracell Santa Bunny – magyarra fordítva: elemmel működő rózsaszín nyúl Mikulásnak öltöztetve. Az ájulás környékezett, mikor a giccs-csodát megláttam teljes „életnagyságban”. Különben sem szeretem ezeket  a kapcsolt ajándékokat, többségük semmire se való kacat – de ez a nyúl túltett mindenen.
Mi a fenét csináljak vele? Ajándékozzam oda? Ja, még egy lényeges dolog: ha teszek bele két ceruza elemet, elkezd „zenélni” és mozog (no nem balett-táncosként) – és falja az elemeket, azokat a nem olcsó Duracell elemeket is. Szóval, kivel toljak ki?
A hazaérkező családtagjaimat a következő műsorral vártam: odatettem dobozostul a nyulat az asztalukra. A „mi ez?” kérdésükre pedig azt mondtam: ez lesz a karácsonyi ajándék, csak most kellene kipróbálni, mert ha nem jó, akkor most ki lehet cserélni, nem kell karácsony után várni. Mit mondjak? A hatás egy esetben sem maradt el: tágra nyílt szemek, kétkedő tekintetek, legörbült száj és hasonló árulkodó jelek után aztán jót röhögtünk az egészen és kitettük a dobozt az ebédlőasztalra: majd csak kitaláljuk, mi legyen vele?
Igen ám, de mint utólag kiderült - nagyfiam is énhozzám hasonlóan rendelt ajándékot, így aztán másnap délelőtt már két Duracell nyuszink volt. A következő reggel pedig meg sem lepődtem, amikor férjem nevére, de az én kezemhez kiszállítottak egy csomagot – anyagi helyzetünkhöz és ajándékozási szokásainkhoz egyáltalán nem passzoló nagyságban. Megjött a harmadik Duracell nyúl.
 
Elképzeltem a karácsonyfánkat, amint alatta ott áll és zenél (=nyekereg) a három nyúl …. Csodás… Az értelmetlen pazarlás rózsaszínben.
Hát, egy darabig nem rendelek semmit a neten - (ezt aztán nem lesz nehéz betartanom, hacsak az új adó és egyéb törvényekre és megszorító intézkedésekre gondolok…)
 
Még azon gondolkodom, hogy a Kiskarácsony, nagykarácsony helyett nem lenne aktuálisabb a „Nyuszi ül a fűben …” kezdetű dalt énekelnünk december 24-én?
(Lényeges:  a megrendelőkön kívül senki sem tudja nálunk a családban,  hogy a megérkezett csomagok milyen ajándékokat rejtettek a „nyulakon kívül”…. )
 
 
 
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Helyszín: 
Bethlen Galéria
Időpont: 
2018. szeptember 22
plakát

Tehetségprogramok, Találkozások-előadások, a megszokott fesztiválok és régi-új játéktér várja a Bethlen Téri Színház közönségét az évadban.

Helyszín: 
Hadik Kávéház
Időpont: 
2018. szeptember 29. 11:15
Hadik utcabál

A Hadik egyike Budapest nagy irodalmi kávéházainak, mely az 1920-as években élte fénykorát.

Helyszín: 
Millenáris
Időpont: 
2018. szeptember 30
plakát

A Közép-Európa Táncszínház társulata az új évadban új vezetéssel, stábtagokkal és nem utolsó sorban táncosokkal is bővült, s ennek köszönhetően újult erővel vág bele a munkába.