Új helyszínen a Pannónia Fesztivál

Az idén a Balaton déli partján nyit a fesztiválszezon, öt sikeres esztendő után ugyanis Várpalotáról Szántódra költözik az évről évre közel százezres tömeget vonzó Pannónia Fesztivál.

A pünkösdi hosszú hétvégén, május 24-től 27-ig tartó rendezvény látogatói alig pár méterre a vízparttól igazán romantikus környezetben, a tihanyi félszigettel szemben csodás balatoni panorámában gyönyörködve tombolhatnak a rockzenére. A PaFe a korábbi helyszínhez képest nagyobb területen, bővebb infrastrukturális lehetőségekkel – külön parkolóval, külön kempinggel, számos eredeti, 17. századi formájukat őrző kőépülettel – várja a fesztiválozókat.

2012. február 13. 18:46 - Pannónia Fesztivál 2012 ©Pannónia Fesztivál 2012

A programban több mint 160 hazai zenekar és előadó lép majd színpadra, a szervezők ígérete szerint a műfajok tekintetében is szélesedik a kínálat. Az immáron szokásos, a fellépők listáját meghatározó szavazás szinte papírforma szerint alakult, a Tankcsapdára, a Roadra, a Depresszióra, a Quimbyre, a 30Y-ra, valamint az Alvin és a Mókusokra voksoltak a legtöbben. A nagyok mellett a feltörekvő formációk is mozgósították táborukat, tíz nap alatt 1500 együttesre érkezett szavazat. A koncertek mellett számos kísérő rendezvényt is befogad a PaFe, a részletes programot február végéig hozzák nyilvánosságra.

A fesztivál teljes idejére szóló négynapos bérlet 6900 Ft-ba kerül, a május 25-28-ig érvényes három napos bérlet ára 5900 Ft. Az elmúlt évekhez képest újdonság, hogy a PaFe bármelyik napjára napijegy is váltható, mindössze 3900 Ft-ért. A 12 év alatti gyermekek érvényes jeggyel rendelkező szülő vagy nagykorú kíséretében ingyenesen látogathatják a fesztivált. Ugyancsak térítésmentesen juthatnak be a mozgássérültek és vak emberek, ha kísérőjük megvásárolja a belépőt.

A fellépők listája a www.pannoniafesztival.hu, az új helyszínről bővebb információ a www.szantodpuszta.click.hu oldalon olvasható.