Gossip - A Joyful Noise

A mindig fejlődő, örökösen ellenszegülő banda, a Gossip visszatér ötödik stúdióalbumával, mely „A Joyful Noise” címmel jelenik meg május 21-én. A korong produceri feladatait a popzseni, Brian Higgins (Kylie Minogue, Pet Shop Boys, Girls Aloud) látta el. Az album első slágere a „Perfect World” című dal, mely március 13-án jelent meg digitális kislemezként.

A soul, gospel, rock, funk, disco, punk, szenvedély és lázadás keveréke, a Gossip együttes tagjai Beth Ditto énekesnő, Nathan Howdeshell gitáros, valamint Hannah Blilie dobos. Az eredetileg 1999-ben Olympiában, Washingtonban alakult formáció a 2006-ban megjelent „Standing In the Way of Control” című lemezzel hívta fel magára a figyelmet az Egyesült Királyságban, és az őket övező érdeklődés azóta is töretlen. Legutóbbi albumuk 2009-ben „Music For Men” címmel jelent meg, és világszerte több mint 1 millió példányban kelt el, ráadásul az Atlanti-óceán mindkét oldalán elismerően nyilatkoztak róla; a Clash szerint „ez a legeuforikusabb dolog, amit ebben az évben hallani fogunk”. A Gossip frontemberének, az ellenállhatatlanul feltűnő és kihívó Beth Dittónak - akinek nyáron mutatkozik be a MAC kozmetikai céggel készült munkája - köszönhetően lehetetlen a bandába nem beleszeretni. Legjobban a Billboard foglalta össze: „beveti minden szexuális kisugárzását, és egyszerűen elbűvöl megnyerően zavarba ejtő vonzereje”.

A Xenomaniaban, Higgins Angliában található stúdiójában, és az Oregonbeli Portlandben található KBC Studiosban zajlottak az „A Joyful Noise” című album felvételei, mellyel a Gossip hű marad eddigi pimasz és polgárpukkasztó természetéhez, ez pedig rettenetesen fontos egy olyan banda esetében, akik újra és újra feltalálják magukat, és feszegetik a határokat. A Higginsszel való közös munkát a Gossip arra használta, hogy egy saját márkát hozzon létre a popzenében. Ditto a következőket nyilatkozta: „Egy egész évet töltöttem azzal, hogy állandóan ABBA zenéket hallgassak, rádiót pedig egyáltalán ne” – célozva az „A Joyful Noise” című album várhatóan vibráló energiájára. Az album fülbemászó dalait biztosan örömmel fogadják majd a rajongók, akik már megismerték a Gossip együttes elképesztően táncolható dallamainak világával, melyből még többet akarnak.

Legutóbbi stúdió munkájukat követően a Gossip egy óriási turnéra indult, melynek részeként fellépett a legnagyobb zenei fesztiválokon: az amerikai Coachella, a német Rock am Ring és a brit Glastonbury Festivalokat is beleértve. Élő fellépéseiket mindenki az egyik legjobbnak tartotta, az „NME” pedig egyenesen így nyilatkozott róla: „A legjobb punk rock’n’roll disco soul banda a világon”, majd kiegészítette ezzel:”Mindenkinek hallania kell ezt a bandát és úgy táncolni, mintha nem lenne holnap”! A Gossip austini, 2012-es SXSW* fesztivál fellépése március 15-én megtekinthető lesz élő online streaming segítségével, ezt követően pedig a banda egy nyári európai turnéra indul röviddel az „A Joyful Noise” című albumának megjelenését követően, melynek keretében hazánkba, a Balaton Sound fesztiválra is ellátogatnak.