Alan Fitzpatrick interjú

2012. március 6. 13:26 - Alan Fitzpatrick, DJ ©A 2012. április 14-i Hyperspace egyik külföldi sztár-lemezlovasával, az angliából érkező Alan Fitzpatrick -kal sikerült egy e-mail interjút lebonyolítanunk.

Először is elmondanád, hogy hol értünk éppen utol, és mivel foglalatoskodsz jelenleg?
Éppen a szófámon fekszem, miután az egész napot kerti munkával töltöttem, hogy szépen nézzen ki a nyárra. Szóval most élvezem a tequila-ízesítésű sörikémet és írom a válaszokat az interjúra!

Hogyan értékelnéd az év eddig eltelt részét? Elégedettnek érzed magad a dolgaid alakulását illetően?
Igen, eddig minden nagyon jól alakul. Az első idei megjelenésem, az Always Something For Nothing a Drumcode -on a Beatport techno lista első helyéig menetelt, és fellépésekkel is tele vagyok. Szóval egyáltalán nincs okom panaszkodni.

Mesélnél egy kicsit arról, hogy milyen zenei hatások értek fiatalabb korodban, mely zenekarok vagy zenészek inspiráltak a legjobban? Aztán, hogy ki vagy mi segített abban, hogy betörj a zenei világba?
Az első elektronikus szinti-alapú zenék, amiket hallgattam David Bowie, Herbie Hancock, Phil Collins, Human League, Depeche Mode, és a Kraftwerk voltak. Először pedig akkor kezdtek komolyan venni a technóban, amikor megjelent a Drumcode -on az EStatic megjelenésem, és Len Faki Figure kiadójánál is kiadhattam 2009 -ben.

Hol szoktál zenét szerezni, és milyen felszerelésekkel dolgozol általában?
Az otthoni stúdiómban szoktam felvenni legtöbbször, de Dave Robertson (aka Reset Robot) stúdiójában is megfordulok. Reason 6-ot használunk zenekészítéshez. Amikor a trackjeimet írom, mindig használok APC40 midi-controllert is, mégpedig Ableton-nal összekötve.

A saját labeled, a 8 Sided Dice épp elérte a 40 -ik megjelenését. Mit tervezel a kiadóval az év hátralevő részére? Van valami izgalmas projekt készülőben?
Rengeteg új anyag fog érkezni például Rich Jones, Chris Colburn, Bryan Chapman, ON/OFF és Hans Bouffmyhre -től is. Lesz egy új kollaborációs EP Jon Guard –al közösen.

Jelenleg mely kiadók és előadók munkáját értékeled a legtöbbre?
Mostanában rengeteg tracket játszom a Psyk -től, és szinte mindent, ami a német Affin kiadónál jelenik meg. A lecsupaszított, nyers és sötét hangzást preferálom.

Akad valami hobbid vagy kedvenc időtöltésed a zenélés mellett?
Nem igazán, jelenleg nincs időm másra! Habár szeretem a szerencsejátékokat, különösen a rulettet.

Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve producerként, lemezlovasként és akár magánemberként?
Producerként szeretnék továbbra is a saját utamon haladni. Lesz pár érdekes közös munka Gary Beck -kel és Joseph Capriati -val, és néhány remix, amelyeket a nagy kedvenceimnek készítek. Szóval figyeljetek oda! Dj-ként szeretnék még idén Japánba és Ázsiába eljutni. Szeretném továbbra is élvezni, amit csinálok, és kihasználni minden adódó lehetőséget.

Mit üzensz a magyar rajongóidnak? Mire készüljenek a Hyperspace -en?
Alig várom, hogy visszatérhessek Magyarországra! Játszottam már nálatok párszor és mindig nagyon élveztem a fellépéseket. A legjobb egyértelműen a Sziget Fesztivál volt 2010 -ben ahol Adam Beyer -rel és Joel Mull -al játszottam együtt, és lenyűgöző energiát tapasztaltam. Remélem a Hyperspace -en is valami hasonlót élhetek majd át. Hogy mire számíthattok srácok? Oda fogok tenni a kemény funk stílusommal és remélem mindenki élvezni fogja a partit!

Alan Fitzpatrick -ot Magyarországon 2012. április 14 -én, a Hyperspace 2012-en láthatjátok és hallhatjátok.