2018. november 17. - szombat

Tegyél fel a nagyszínpadra!

Kinyomtatom...

Elő a hangszereket, elő a garázsból! Elérkezett az idő, amikor minden zenekar ugyanolyan eséllyel indul a nagyszínpados fesztiválfellépésért. Irány a Hegyalja, a FEZEN és a SZIN nagyszínpad és a több tízezres közönség. A „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyben a hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek döntenek. A majdnem híres, de a legjobb bulikat toló haverzenekaroknak és azoknak a csapatoknak, akiket már játszik a rádió, de a nagyszínpadra még nem jutottak fel, egyaránt ott a helyük a Borsodi Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN közös versenyében, amelynek első, második és harmadik helyezettjének jutalma egyaránt egy-egy nagysznínpados fellépés. Azon a színpadon, amelyen többek közt Everlast, a Machine Head, a Kosheen, a Parov Stelar Band, az Irie Maffia és a Csík Zenekar is játszik. Zenéket elő, a „Tegyél fel a nagyszínpadra!” verseny elrajtolt!

A fesztiváltörténelem első közösségi képregényének hősei után bármelyik zenekar, DJ előtt megnyílt az út az első nagyszínpados fellépés felé. Majd’ egy hónapja már, hogy Sanyi, a bagoly és Méjhem, a nyúl bandát alapítottak, amivel be akarnak jutni a Hegy’re, a FEZENre és a SZINre – természetesen fellépéseik helyszínéül a fesztiválok nagyszínpadait nézték ki. A fesztiválfellépés felé vezető útjuk minden mozzanát a Tegyél fel a nagyszínpadra! blogon követhetik nyomon a fesztiválozók, akik nem csupán alakíthatják a sztorit, de akár bele is kerülhetnek a fesztivál-képregénybe. És mostantól itt a lehetőség, hogy a hegyaljások, a FEZENesek és a SZINesek ne csak fesztiválozóként juthassanak be a legnagyobb nyári bulikra, hanem elérjék azt, amire Sanyáék is hajtanak. Azok, akiknek a két képregényhőshöz hasonló zenei ambíciói vannak, feljuthatnak a nagyszínpadra Tokajban, Székesfehérváron vagy Szegeden – a fesztiválfellépéshez vezető út ugyanis voksokkal van kikövezve.

Csak a fesztiválozók szava számít
Június 18-tól július 10-ig bárki, akinek már van zenekara, és kész dala, indulhat a „Tegyél fel a nagyszínpadra!” versenyen. Aki tud olyan bandát, akinek jól állna a nagyszínpad, annyira jó a zenéje, hogy feltétlenül ott a helye, riassza azonnal, műfaji korlát nincs. A számokra feltöltés után a verseny végéig lehet szavazni, tehát a bandák jó, ha már most gyakorolják, hogyan szólítsák meg a rajongókat, és persze hogyan juttassák el minél több emberhez a zenéjüket. Az élen végzőket nyáron várja a három fesztivál közönsége: a legtöbb voksot gyűjtő 3 produkciónak a Borsodi Hegyalja Fesztiválon, a Fehérvári Zenei Napokon vagy a Szegedi Ifjúsági Napokon lesz fix helye a nagyszínpadon. Nevezni és szavazni a Hegyalja Fesztivál, a FEZEN és a SZIN Facebook-oldalán lehet.

Duplázzuk a tétet: idén két fesztivál is belefér
A nyertes „haverzenekarok” első nagyszínpados fellépését egyetlen igazi rajongó sem hagyhatja ki. A kezdő és haladó fesztiválozóknak az Everlast, a Stereo MCs, az Enter Shikari, a Parov Stelar Band, az Alphaville, a Biohazard, a Machine Head, a Tito & Tarantula, a Chicane, a Kosheen, a 30Y, a Copy Con, az Edda, a Quimby, valamint a többi, hazai és külföldi fellépő koncertjén is ott helyük, úgyhogy érdemes rástartolni a júniusi kedvezményekre, amelyek már csak 30-áig elérhetők. Ezen a nyáron akár két fesztivál is beleférhet, hiszen a három fesztivál által kínált kombibérletekkel két-két fesztiválra mintegy 80%-os kedvezménnyel válthatók bérletek. Az első helyszínre, a Borsodi Hegyalja fesztiválra június 30-ig még közel 20% kedvezménnyel, nappali tagozatos diákként pedig közel 30% kedvezménnyel válthatók meg a belépők. A Tisza-parti megzenésített vakációra a last minute áras a bérletek az ismert jegypénztárakban, valamint a mobillal a TIKIT rendszerében vagy online a Hegy’oldalon, azaz a www.hegyaljafesztival.hu-n válthatók. A legfrissebb infók és a Hegy’közösség pedig a Facebook-on, a Hegyalja Fesztivál Fun clubban pezseg. A FEZENre szintén június 30-ig érdemes jegyet venni, akár online vagy mobillal, a fehérvári fesztivál közösségéhez pedig FEZEN Fesztivál Facebook-oldalon lehet csatlakozni. A SZIN belépők elővételben most még szintén akciós áron kaphatók, és ezek is megválthatók online, mobillal, és az ismert jegyirodákban is.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csernus Tibor és Juhász Ferenc

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány és a Várkert Bazár közös kiállítása, a Csernus és a Montmartre novembertől januárig izgalmas programokkal várja az érdeklődőket!

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

A-TEAM fotó a tavalyi gálán készült

Angyalok szárnyalása címmel november 19-én 19 órától jótékonysági est a Jókai Színházban.