2018. november 14. - szerda

A Mikulás Montreálban

miku2Sziasztok!
Hozzánk 2012.december 5-én érkezett meg a Mikulás, olyan 6 óra körül. Mondta, hogy már járt Budapesten. Kicsit el volt szontyolodva, mert Pesten még volt hó a zsákjában, de aztán hogy Londonban az átszálláskor cserélték-e el a zsákját, avagy csak egyszerűen elolvadt a benne levő hó - elromlott a repülőn a hűtő? - nem tudja, de Montreálba érve nem tudott mit kiszórni.

 

Persze, szerinte nincs ok aggodalomra, mert a hókavaró szelek azok már ideérkeztek. Igaz, nem teljes műszakban dolgoztak ma még - szerintük a hóra lettek szerződtetve nem pedig maradék őszi avarra - de bele fognak lendülni. Aztán megérkezik a hó is, talán Nunavik felöl - hogy Made in Quebec lesz vagy Arktisz-i, ki tudja, de ugyanaz a minőség. Ez biztos.

Hogy el ne felejtsem, próbálkozott ugyan a szakállrázással is, csak éppen a sajtó, a fotósok!!! nem lettek értesítve - szerencsére, mert igen keveset tudott kirázni, valószínűleg az új szakállápoló krém az oka.

mikuNa, de a lényeg, hogy ideért. Reggelig dolgozik, aztán még hétvégéig pár helyen. Utána pihen egy kicsit, itt az újvilágban ez inkább olyan "főpróba-szerűség", hagyományőrző európai csoportok igénye. Aztán jön a munka dandárja, amiről nem lehet elfeledkezni egy pillanatra sem. Még a taxiban megnézte a kézipoggyászát, hogy abban benne van-e a Père Noël-szerelés. Benne volt. Kicsit remegett a keze – sőt a gyomra is - amikor a zárat nyitotta, mert lemerült a telefonja, és ha most fel kell hívni a menedzserét, hogy intézkedjen – csak újabb tortúra. De ott volt a Père Noël-szerelés. Hála, hála, hála – mondta el háromszor is magában. A kézipoggyászon és a zsákon kívül más csomagja nem volt. A szarvasokat nem hozta magával, az európai turné eléggé megviselte őket, rájuk fér egy kis pihenés. Különben is, már évek óta itteni állatokkal csinálja végig az amerikai utat. Így a szarvasok akklimatizálódása nem vesz el az értékes időből egy percet sem. Aztán legyünk őszinték: csak nagyobb a helyismeretük az ittenieknek. Persze, van egy kis nyelvi akcentus mindkét részről - de gyorsan rááll erre mindenkinek a füle, ezzel nincs baj.

Szóval baj nincs, ajándék van és állítólag – gazdasági válság ide, gazdasági válság oda – elég tisztességes megrendeléseket kell teljesíteni – mondják az optimisták. A nem optimisták kicsit mást mondanak.

Ő meg azt gondolja, hogy talán másról is kellene szólni az ünnepeknek - de hát megrendelésre dolgozik, sok beleszólása a dolgokba nincsen.

Hát valami ilyesmikről esett szó az alatt a rövid idő alatt, amikor a menta teát szürcsölgettük.

- De hó lesz, az biztos – mondta. Szerinte - nekem egy kicsit sok is és a hidegnek se fogok annyira örülni – pláne - kapott oda a fejéhez - hogy elfelejtettem neked meleg sapkát hozni az elveszett helyett...

Montreál, 2012.december 5.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

borító

Melissa Albert első regénye, a könyv filmesítési jogát a Columbia Pictures vásárolta meg.

plakát

Rejtőnek valóságos legendáriuma van, bár a róla keringő életrajzi anekdoták nagy részét nem támasztja alá tényanyag.

borító

Nemcsak a jó dumák öltöztettek, de egy jó ritmusban megnövesztett barkó vagy az egyetlen tökéletes helyre felhelyezett jelvény is.