2018. november 13. - kedd

Légy vendég egy vámpír otthonában - Hotel Transylvania

Kinyomtatom...
Részlet a Hotel Transylvania című filmből

A filmről az volt az első információm, hogy a Hupikék törpikék alkotóitól. Na mondom, akkor ezt se nézem meg, a véleményem már kifejtettem a film premierjekor. De aztán megnéztem az előzeteset, és megtetszett. Így arra gondoltam miért is ne?? Elvégre nagy animációs film rajongó vagyok, emellett a vámpírokat is kedvelem, szóval hátha jó lesz. És a női megérzés, na meg a jól összerakott trailer végül bejött. Így most merem Nektek is ajánlani a Hotel Transylvaniat. Attól függetlenül, hogy szörnyek a szereplők szerintem a gyerekek sem fognak félni, mert egy eddig talán példa nélküli nézőpontból látjuk az eseményeket.

Csak ajánlani tudom mindenki, bár főleg a 8-12 év felettieknek, mert a szereplők szörnyek, és a poénok nagy része is igencsak a felnőttebb korosztálynak szól. Drakulát eddig nehezen képzeltük el úgy, mint a tini(?) 118 éves lányáért aggódó apa, de most itt az élő példa, hogy egy vérszívónak is van szíve, még ha nem is dobog. A filmben egyébként szinte minden lény megtalálható: múmia, vérfarkas, vámpír, frankenstein. De nem csak Drakula, a jóságos apa figurája nagyon mókás, hanem a  tény is, hogy a szörnyek félnek az emberektől. Jó mi? Egy kicsit fordított nézőpontból láthatjuk a dolgokat, mint egy egy klasszikus mesében, vagy akár a Disney rajzfilmekben. Kellett is már a mesevilágnak ez a kis vérfrissítés!

A film rendezője, Genndy Tartakovsky eddig olyan produkciókkal ajándékozott meg minket, mint a Dexter laboratóriuma, a Pindúr Pandúrok vagy a Csillagok háborúja: Klónok támadása című rajzfilmsorozat. Egész estés moziban ez az első jelentősebb alkotása, és úgy fest ő rendezi majd a 2015-ben érkező folytatást is.

Légy vendég Drakulánál!Légy vendég Drakulánál!

Szóval Drakula lánya, Mavis (eredeti hangja Selena Gomez) tinikorba lép, és éppen emiatt úgy dönt szeretne végre kilépni apja árnyékából és felfedezni a világot, azaz elhagyni a 118 éve lakott helyet. Mondjuk azt hiszem ez érthető a részéről, nem? Szerintem igen, de a mi Drakulánk nem így gondolja, ő szinte bármi hajlandó lenne csakhogy biztonságban tudja az ő egyetlen lányát.

Kettőjük kisebb nagyobb csatáiról szól ez a film, szóval lányos apukáknak mindenképp figyelmébe ajánlom, és talán a tinilányok is megtanulhatják ebből, hogy apukájuknak mennyi mindennel kell szembenézni és milyen nehéz neki elengedni az ő kicsikéjét. mert lássuk be, akár hány évesek is vagyunk/leszünk mindig jó apuci kicsi lányának lenni :) Persze néha vannak nehézségek, de ez számunkra (nézőknek) sok vidám percet és hangos nevetéseket okoz. Drakulának a legnagyobb fejtörést az okozza, hogy a lánya beleszeret egy fiúba, Jonatánba, akivel csak egy probléma van. Ember.

Ebben a hotelben egyébként sok furcsa lény megfordul, mint a Láthatatlan ember, Frankenstein (eredeti hangja: Kevin James) és a felesége, Lujza, egy nagyon nagyon sok kölyköt nevelő(?) vérfarkas házaspár, vagy Murray, a múmia (eredeti hangja CeeLo Green). Még a szakács se semmi, hiszen ő maga Quasimodo.

Összességében egy nagyon vicces, kedvelhető film, akár családilag is könnyen emészthető. Bár vámpírok is szerepelnek benne, vér mégsem folyik, így akár a kisebbeknek is merem ajánlani. Különösen hideg estékre ajánlott, takaró alá bevackolódva, popcornnal a kézben. Jó szórakozást!

Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott

8/10 pont

Hotel Transylvania - Ahol a szörnyek lazulnak (Hotel Transylvania) - amerikai animációs film. 2012, 91 perc
Korhatár besorolás: 12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

Rendezte: Gendy Tartakovsky
Szinkronhangok: Csőre Gábor (Drakula magyar hangja), Gulás Fanni (Mavis magyar hangja), Epres Attila (Wayne magyar hangja), Széles László (Frank / Frankenstein magyar hangja), Rajkai Zoltán (Griffin - a láthatatlan ember magyar hangja), Berkes Bence (Jonatán hangja)

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

Kodák Anna és Zsilák Olivér

Összművészeti gálaest New Yorkban.

A Társulati ülésen

A világhírű Maestrót egy korszakváltást fémjelző nyilvános Társulati ülés keretében mutatta be a Pannon Filharmonikusok Pécsett, a Kodály Központ hangversenytermében 2018. október 30-án.