2018. november 21. - szerda

David Bowie: Where Are We Now?

Kinyomtatom...

Január 8-án, a reggeli órákban jelentette meg a Sony Music/Columbia Records David Bowie vadonatúj felvételét, mely a „Where Are We Now?” címet kapta, és amely kizárólag az iTunes zeneáruházban található meg a világ 119 országában. David Bowie 10 év óta első, márciusra tervezett, sorban 30. stúdióalbuma „The Next Day” címmel már előjegyezhető a magyar iTunes zeneáruházban. Január 8-án ünnepelte születésnapját a művész, így ez volt a tökéletes időzítés arra, hogy közkinccsé tegye vadonatúj szerzeményét, mely úgy tűnik, mintha a semmiből bukkant volna elő.

David Bowie: The Next DayDavid Bowie: The Next Day

Kifejezetten David Bowie-ra vall, hogy a háttérben húzódik meg és igyekszik elkerülni a zeneipar nyomását, de mindennek ellenére is egészen elképesztő, több mint 130 millió eladott albummal büszkélkedhet, nem beszélve a művészethez, a divathoz, a stílushoz, a szexuális szabadsághoz és a társadalmi megítéléshez való masszív hozzájárulásáról. Azt már nem is szükséges említeni, hogy nem mindennapi karrierje során teltházas koncerteket adott, és jegyeladási rekordokat döntött meg világszerte.

Az elmúlt években kizárólag a találgatások törték meg a csendet: időről időre pletykák és vágyálmok kaptak szárnyra egy esetlegesen készülő új albummal kapcsolatban... ki gondolhatta volna valaha, ki álmodhatott róla valaha... David azonban az a fajta énekes, aki kizárólag akkor ír és ad elő egy dalt, amikor ő akar; akkor, amikor van mondanivalója, és nem akkor, amikor eladni szeretne valamit. Most határozottan van mit mondania.

A „Where Are We Now?” című dal – melynek producere Tony Visconti volt – szerzője maga Bowie, és New Yorkban rögzítették. A dalhoz egy különleges videoklip is készült Tony Oursler rendezésében, mely David Berlinben töltött idejét idézi. Az énekest a lakása mögötti szerelő műhelyben láthatjuk, miközben a háttérben a város korabeli képei tűnnek fel és a dalszöveg, mely végig azt kutatja: „Hová jutottunk?” („Where Are We Now?”)

„The moment you know, you know you know” – ismétli a dalszöveg. És most már mindannyian tudjuk…David Bowie a stúdióban volt…amit mindannyian csak remélni mertünk!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

(a könyvtárban)

Az illuminátorok nyomába eredne, vagy inkább a kódexek titkait fedné fel?

Városháza park

A Szabad Tér Színház immár hagyományosan, hatodik alkalommal rendezi meg az Advent Budapesten téli fesztivál és karácsonyi vásárt, amely november 23-án nyitja meg kapuit a közönség előtt.

plakát

Nosztalgiázás? Vagy rácsodálkozás, hogy miket használtak annó a szülők?