Manó Könyvek

2012. december 19. 2:39 - tf ©tf
Tegnap láttam egy kidobott, lecsupaszított fenyőfát az utcán a szemetes mellett. Hol van már a karácsony? Mindenki a fényt, a világosságot, a tavaszt várja. Az előbbrelátók már egészen húsvétig tekintenek.,Jó példa erre a Manó könyvek, hiszen már megjelentették a Tavaszi színek és Színes húsvét kifestő-t is. Persze, vannak itt más újdonságok: Bori, George – a majom, Kati és Lackó, ők már sok gyereknek az ismerősei. Újabb kalandjaikról és még sok más érdekességről lehet olvastatni az Anyuval, Apuval és más olvasnitudóval! Mesére fel!

Chris Scollen, Charlotte Stratford: Az én rózsaszín matricás táskám
Fordította: Totth Gitta
Kié ez a csinos kis táska, tele játékos feladatokkal és rengeteg sok matricával? A kivehető matricás oldalak segítenek a feladatok megoldásában. Válogass a rengeteg matrica közül, ragaszd őket a könyvedbe, vagy ahová éppen kedved tartja! Jó szórakozást!

Stephen Krensky: George takarít
A bajkeverő majommal ezentúl nem csak a televízió képernyőjén, hanem képeskönyvben is találkozhattok! George véletlenül kilöttyintette a szőlőlevet a szőnyegre. Sokat törte a fejét, de végül rájött, hogyan tüntethetné el a foltot. A könyv végén a játékos kísérletek érthetően magyaráznak meg mindennapi jelenségeket a gyekeknek!

Kate O’Sullivan: George és a színek
A bajkeverő majommal ezentúl nem csak a televízió képernyőjén, hanem képeskönyvben is találkozhattok! George a színekkel ismerkedik. A bajkeverő majom tojást fest a barátaival, és közben igen különös dolgokra figyel fel! Vajon sikerül George-nak a kísérlet anélkül, hogy galibát okozna? A könyv végén rajzos feladatok találhatók, melyek segítenek a gyerekeknek felfedezni és megérteni a színek világát.

Julia Boehme: Bori és a szerelmes levél
Fordította: Esterházy Dóra
A Barátnőm, Bori – sorozat legújabb, kisiskolásoknak szóló kötetében ezúttal minden a szerelem körül forog. Teljesen felbolydult az osztály: kitört a szerelem-láz! Egyedül Bori nem szerelmes. Vagy mégis? Hogyan lehet ebben biztos az ember? Valójában ő csak egy szerelmes levelet szeretne kapni, olyat, mint a barátnője, Anna. De mivel senki nem ír neki titkos üzenetet, kénytelen cselhez folyamodni…

Egy nap a bölcsiben
Leporelló Eszes Hajnal illusztrációival
Egy esős őszi napon Kata és Lackó elindul Anyával a bölcsődébe. Ha kíváncsi vagy, hogy mi történik az ikrekkel, miután Anya bekíséri őket a csoportszobába, nézegesd meg a leporellót!

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori kirándul
Fordította: Orosz Anett
Bori a családjával kirándulni indul. Velük tart a nagyi és a nagypapa, na meg a kislány unokatestvére, Misi is. Nagyot sétálnak az erdőben, piknikeznek a réten, fagyiznak, sőt, még egy lokomotívval is utaznak – igazán jól alakul ez a csodaszép nap. Egészen addig, míg Bori el nem veszti Teddyt...

Liane Schneider – Eva Wenzel-Bürger: Bori nem áll szóba idegenekkel
Fordította: Orosz Anett
Bori nagyon jól ismeri az iskolába vezető utat. De mi történik, ha a jól bevált útvonalon az egyik utcát lezárják? Elfogadja-e annak a férfinek a segítségét, aki útba akarja igazítani? De hiszen nem ismeri őt, a férfi egy idegen... És Bori tudja, hogy idegenekkel nem szabad szóba állnia.

Imke Rudel: Kis tudósok szókincstára – Lovak és pónik
Fordította: Orosz Anett
Tudj meg mindent a lovakról és a pónikról! Olvasás közben játszva bővítheted a szókincsedet és felfedezheted e pompás állatok világát: megismerheted a lófajtákat, kiderül, hogyan kell ápolni őket. Megtudhatod, hogy mi különbözteti meg a galoppozást az ügetéstől illetve a lovak fején látható hókát a csillagtól, megnézheted, hogy milyen a testtartásuk, milyen lovassportok közül választhatsz, és kiderül, milyen egy lovasünnep.

Erwin Moser: Hol lakik a kisegér? – Tavaszi és nyári mesék
Fordította: Nádori Lídia
Erwin Moser, a népszerű osztrák meseíró és illusztrátor állatmeséi elsősorban kisóvodásoknak szólnak, de a család minden tagját elbűvölik. A kötetben kilenc vidám tavaszi és nyári történet található Nádori Lídia fordításában. A könyv napsütötte, izgalmas csavargásainak főhősei Az egércirkuszból már ismert, szeretetre méltó állatok. Hogy ezúttal mi minden történik kis kedvenceinkkel? A kisegér alvóhelyet keres, és meg is találja azt egy mackó hasán. Nina, a kiscica bukfencet vet a levegőben, egy repülőgép pilótájaként. A Cinciváry család otthonra lel egy propellerrel fölszerelt teáskannában. Trixi, az egér útra kél a világűrbe. Lili barátaival együtt kalandozik a tengeren egy tökhéjcsónak fedélzetén. Az egérkalózok pedig megtalálják a csillogó kövek barlangját.

Luca Cognolato: Védelemben
Fordította: Király Kinga Júlia
A kosaras srácok története folytatódik! Valaki felgyújtja Sédar klubját. Nyolcszornyolc, az edző kizártnak tartja, hogy a Sharks csapatának köze legyen a dologhoz. A gyanúsítottak köre azonban egyre bővül, előveszik a játékosokat is: Tunyát, aki mindig különcködik, Levet, aki visszahúzódó és félénk, Grimaszt, aki a legkisebb provokációból is balhét csinál. És ha mindez nem volna elég, Stifti, aki a szép szál Sédar iránti féltékenységét soha sem titkolta, ezúttal Szilviával is összekap. Ráadásul Porto Vecchio hárompontosakat szóró királynője is eltitkol valamit. A Sharksnak a nagy izgalmak közepette is meg kell őriznie higgadtságát, hogy legyőzhessék a Templomosokat.

Eszes Hajnal: Kikelet
Öntözőkanna a nevem.
Öntözni kell? – Gyere velem!
Szép virágok hervadoznak,
Friss víztől majd felvidulnak.