2018. november 21. - szerda

A Corvina Kiadó újdonságai

Kinyomtatom...

Csupa-csupa érdekesség, sőt sokszor titok - amit eddig nem tudtunk, vagy éppen sejtettünk, amit látni szeretnénk, és most láthatunk. Tartalmas, érdekes, szórakoztató és elgondolkodtató - ennyi. Olvasásra mindenesetre ajánlom.

Martin & Simon Toseland: Infografika – A világ más szemmel
A világ legerősebb paprikái • Fiatalon elhunyt rock sztárok • Bliccelő diplomaták • A világ legdrágább esküvői • A legerősebben harapó állatok • Unatkozó országok rangsora • A diktátorok frizurája • Szoknyahossz-index
Ez az egyszerre tartalmas, tanulságos és szórakoztató könyv ehhez hasonló témák és kérdések sokaságával bizonyítja, hogy meg kell tanulnunk más szemmel nézni a világot.
Az infografika ősi és egyszersmind modern fogalom: a szemléltetés művészetét jelenti, az adatok, az ,,információ" és a képi megjelenítés, a ,,grafika" összeolvadásából született. Láthatóvá és könnyen érthetővé teszi azokat a sokszor bonyolult vagy éppenséggel könnyed, meghökkentő vagy vicces tartalmakat, melyeket adatok hordoznak, de értelmük, lényegük, a bennük rejlő összefüggések láthatatlanok maradnak mindaddig, amíg képi formában meg nem pillantjuk őket.

Daniel Smith: 100 titkos hely – ahová nem juthatsz be soha
A világ teli van titkos helyekkel, amelyek létezéséről nem is tudunk, vagy ha tudunk, nem látogathatjuk meg őket, hiába is szeretnénk. Pedig némelyik ott van a lábunk alatt, mint például a londoni Whitehall alagútjai, a 2-es moszkvai metró vagy a gázai övezet csempészalagútjai. Megint más helyek annyira titkosak, hogy hivatalosan el sem ismerik a létezésüket a kormányok, mint Amerikában a Mount Weathert vagy Észak-Koreában a Pektu-hegyen Kim Dzsongilnek épített bunkert.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

November 23-án péntek este a XV. kerületi Pólus Moziban emlékestet tartanak Freddie Mercury előtt tisztelegve, egy nappal halálának évfordulója előtt.

plakát

A HöKöm Projekt előadása a Karinthy Színházban.

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.