2018. február 19. - hétfő

Patricia Petibon, Parsifal, Rahmanyinov és népzenei gála húsvét hétfőjén

Kinyomtatom...
patricia_petibon.jpg

Folytatódik a több mint egy hete tartó varázslat: újabb sztárok, unikális előadások és a húsvét méltó megünneplése – ezek a Budapesti Tavaszi Fesztivál mai kulcsszavai.

Nem véletlenül övezte felfokozott várakozás a vasárnap esti Müpa-beli koncertjüket: Marc Minkowski és a Les Musiciens du Louvre - Grenoble elkápráztatta a Budapesti Tavaszi Fesztivál közönségét. Precíz, értő interpretációjuk, illetve a Maestro ihletett vezénylése megérdemelt vastapsot eredményezett.

Josef Spacek.jpgJosef Spacek


Az ifjú cseh hegedűművész, Josef Špaček teljesen rabul ejtette a budapesti közönség szívét: az Erkel Ferenc Kamarazenekarral közös koncertje óriási sikert aratott a Szépművészeti Múzeumban, ahol végül állójegyeket is ki kellett adni, mert az ülőhelyek mind megteltek.

 

A Szent Efrém Kórus a nagypénteki Vesperás lebilincselő tolmácsolása után, ma 11.00 órától újabb kivételes vállalkozásra adja a fejét: Rahmanyinov születésének 140. évfordulóján az Aranyszájú Szent János Liturgiát adják elő az Avilai Nagy Szent Teréz-templomban.

Este a Thália Színház színpadán a „Halljunk szót!” című előadás húsvét hétfőjének népszokásaiba enged bepillantást, közreműködnek a „Fölszállott a páva, 2012” népzenei és néptánc verseny résztvevői. Az est a Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával megvalósuló Táncháztalálkozó gálaműsora.

A Magyar Állami Operaházban – ahogy az már húsvétkor illik – ismét Wagner ünnepi operája, a Parsifal kap helyet. Az előadás dirigense a magyar származású Stefan Soltész, az énekesek között pedig olyan vendégsztárokat találunk, mint Yvonne Naef, Eric Halfvarson, és Heiko Trinsinger. A három napja már nagy sikerel előadott operát most megnézheti, aki Nagypénteken a Máté-passiót választotta.

A Művészetek Palotájában ma hallhatjuk-láthatjuk végre az operaszínpadok tűzrőlpattant díváját, a francia Patricia Petibont is. A művésznő ígérete szerint este megmutatja nekünk komolyabb, bolondozás nélküli oldalát: az izgalmas és innovatív, a német zenei életbe üstökösként berobbanó Münchener Kammerorchesterrel Mendelssohn, Britten, Verdi és Purcell darabjait szólaltatják majd meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. A művésznő a Britten és Purcell darabokban lép színpadra.

 

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Klasszikus zenei koncertek, Improvizációs est, Bárest, Életműdíj, Tehetség-díj, Ifjú Tehetség-díj, kiállítás, gyerekkoncertek.

Grecsó Krisztián, Hrutka Róbert

Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódiumestje Gyulán.