2018. június 20. - szerda

Köves József: Bambi, fecske, szocreál - könyvajánló

Kinyomtatom...
arion_logo.jpg

Az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg a kiadó által  "szubjektív szótár"- nak nevezett könyv.
Ez egy szótárjel: ~
"Csak azért mondjuk, hogy a kedves olvasó ne lepődjön meg, ha sok ilyet talál: ~

A szócikkek címszavait csak egyszer írják ki teljesen, azután már végig csak a kezdőbetűvel és a ~ jellel rövidítik az ismétlődő kifejezéseket. A T. Olvasó vegye úgy, hogy szótárt olvas. Vagy tudja be a szerző lustaságának.

Bambi, fecske.jpg
Vagy azon apró játékosságok egyikének, amelyek ebben a retrószótárban fölfedezhetők.
A címszavak Aranycsapattól Városligetig a múltról szólnak. Irónikusan, játékosan idézetekkel, véleményekkel, személyes emlékek felidézésével jelenítenek meg olyan alakokat, foglalkozásokat, kifejezéseket a múlt század második feléből, mondjuk: a szocializmus építésének keserű-nevetséges korából, amelyekre a fiatalabbak (a többség) nem emlékezhetnek, az idősebbek pedig visszamosolyoghatnak.
Idősnek-fiatalnak szórakoztató, bármennyire szubjektív is ez a szótár.
Keresse a jobb könyvesboltokban!"

Üdvözlettel Arión Kiadó

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

Duna Karnevál

Immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi nagykoncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át tartó gazdag programsorozata.