Teljes a VOLT programja

Soha nem látott érdeklődés kíséri Magyarország legszerethetőbb fesztiválját, a soproni VOLTot. „Minden esélyünk megvan rá, hogy rekordszámú fesztiválozót lássunk vendégül az idei VOLTon” – mondta Fülöp Zoltán, a VOLT egyik főszervezője.

 Punnany Szülinap a nyitónapon
Sokéves hagyomány, hogy a VOLT nyitónapján – kedden – különleges programok várják a korán érkezőket. Az idei fesztivál első napja a Punnany Massif tizedik születésnapja jegyében zajlik. Magyarország jelenleg legnépszerűbb produkciója este fél 7-től az OTP Bank – Petőfi Rádió színpadon látja vendégül barátait. A házigazda a dumaszínházas Kiss Ádám, éjszaka pedig a Tesco Disco zárja a
show-t. Meglepetésként sokak örömére a Pannonia Allstars Ska Orchestra délután 5-től egy teljes koncerttel nyitja meg a VOLTot és köszönti a Punnanyt.

Színház a VOLT-on
Délelőtt Teátrumi Mocorgó néven logikai játékkal, kézműves foglalkozással, gazdag játszóház vár kicsiket és nagyobbakat. Délután tánctanítással és sakk-viadallal készülnek a szervezők. Az esti órákban a zenés, táncos előadásoké lesz a főszerep. Látható lesz a Frank Sinatra életét feldolgozó A hang című musical, a Békéscsabai Jókai Színház és az ExperiDance előadásában, továbbá a GG Tánc Eger nemzetközi produkciója, a Táncfantáziák, valamint a TÁP Színház Jövedelmező állás című darabja, illetve a Manna Produkció előadásában a Nyuszi hopp-hopp.

Diákhitel Kávézó
Ugyancsak új helyszín a VOLTon a Diákhitel Kávézó, ahol igazán nyugodt környezetben, négy napon át, majd’ 30 előadáson vehetnek részt a VOLTosok. Csernus Imre két órát beszél majd az őszinte párkapcsolatokról, Zacher Gábor a szenvedélybetegségekről, Illés Zoltán államtitkár pedig a környezetvédelem helyzetéről tart előadást. Fiala János vendége lesz Hajós András, Majka, Jorgosz és Czutor Zoltán. A Rocklitera, a Majdnem Híres Rocksuli és a Werk Akadémia naponta jelentkezik érdekes és ismert vendégekkel, de a Diákhitel Kávézó vendége lesz a Cultivo népszerű talkshow is. Esténként ez a helyszín szándékosan nem a táncról és a hangerőről szól majd.
Aki csendre és beszélgetésre vágyik, annak itt a helye! A megfelelő milliőről a Cökxpon Ambinet csapata gondoskodik…

 

Telekom Robot VOLT Art Műhely
Robotokra szakosodnak a hazai kortárs képzőművészek. Mindannyian szabadon engedhetik fantaziájukat és megalkothatják saját robotlényüket a fesztivál ideje alatt.
Kipróbálhatjuk eszközeiket, és magukat a művészeket is megismerhetjük munka közben - és azon kívül is. Az alkotásokat a Telekom és a VOLT jótékonysági aukcióra bocsátja.
Természetesen a közönség is alkothat. A „Csinálj magadból robotot!” workshopokon a művészek is részt vesznek és segítenek.. Találkozó minden nap, délben!

Heti Válasz Borfesztivál
Hosszú évek óta a VOLT egyik leghangulatosabb helyszínének számít a Heti Válasz Borfesztivál, ahol
a Soproni Borvidék legnevesebb borászai sorakoznak fel. Idén sem lesz ez másképp
Mindeközben a Heti Válasz Borfesztivál színpadán déltől hajnalig változatos program várja a
vendégeket.

VOLT Klub
A nyitóeste többek között Sopron legnépszerűbb bandája, a Too Late lép színpadra, majd naponta Random Trip várja a VOLTosokat, többek között Fábián Julival, Kiss Tibivel és a Punnany Massiffal a fedélzeten. A változatos zenei programot esténként profi házibuli-bandák koncertje zárja, többek között a Gönczi Gábor vezette Smile is itt ad koncertet.

 

Telekom Terasz
A VOLT másik, központi helyszíne a Telekom Terasz igazán impozáns miliőt biztosít az elektronikus zene ismert és elismert szereplői és a nagyközönség számára. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este.

 

JägerBar
Nemcsak a Jägermeister, de a JägerBar is új „szereplő” a VOLT programjában. Az izgalmasnak ígérkező zenés bárban számos DJ és karaoke-program mellett stand-up comedy sztárok is színpadra lépnek: Badár Sándor, Felméri Péter, Dombóvári István és Lórán Barnabás lesz a hely vendége.
Funzine Funpark néven vidámpark is várja a VOLTosokat: bungee jumping és katapult mellett a tavaly debütált Magic Tower és további lélekvesztők várják a VOLT vendégeit.


Óriáscsúszdán a fesztiválra

2012. május 30. 13:16 - csuszda6-1 ©csuszda6-1


A bejárathoz felépül a tavalyi, nagy sikerű Magenta Csúszda, így a fesztiválozók máris megkapják a kezdő lendületet a bulizáshoz.
Idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben - számos koncertet közvetít majd.
 

Hirdetés