Június 14-én újra megnyit az A38 Hajó

A dunai árvíz miatt több mint egy héten át zárva tartó A38 Hajó június 14-én, pénteken újra megnyit. A legutóbb kiadott vízügyi előrejelzés szerint hajnalban szárazra kerül a budai alsó rakpart, és fertőtlenítés, valamint a várható rövid kárelhárítás után a délutáni órákban megnyílik az A38 Hajó. Az esti programokra – egy kivételével – sor kerül, és másnaptól, június 15-től a megszokott rend szerint üzemel az A38 Hajó.

Az Anima Sound System június 14-i koncertje technikai okok miatt elmarad. A többi pénteki program – 17 órától a Friday on A38 az Orrteraszon, 19 órától a Qualitons és az Esti Kornél koncertje, valamint 22 órától a Spanish Wax a Tetőteraszon, illetve 23 órától a Dublic's Birthday Bash a Koncertteremben – megvalósul. A programokra online az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu) lehet jegyet váltani, illetve személyesen 14-én, a délutáni óráktól kezdődően az A38 Hajón.

Június 15-én, szombaton kerül sor az elmúlt vasárnap elmaradt Talentométer borászverseny első fordulójára, amin a fehér- és rozáborok mutatkoznak be. Június 16-án vasárnap az eredetileg meghirdetettől eltérően a Talentométer zenei tehetségkutató metál kategóriájára kerül sor. Az eredetileg meghirdetett pop-rock kategória elődöntője június 23-án, a döntő június 30-án lesz. Minden más program változatlan, ezekről az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), illetve Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/a38.hajo) lehet tájékozódni.

Az A38 Hajó étterme június 16-tól rendes nyitva tartás szerint (naponta 11-23 óráig) várja vendégeit.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a budapesti útlezárások valószínűleg a hétvégéig tartanak, ezért lehetőleg tömegközlekedési eszközökkel közelítsék meg az A38 Hajót. A dunai menetrend szerinti hajójáratok valószínűleg a jövő hét elején indulnak újra.

Itt ragadjuk meg az alkalmat, hogy megköszönjük közönségünk aggódását és támogatását, a rengeteg nekünk küldött fotót, és a folyamatos érdeklődést. Az árvíz A38 Hajót érintő fejleményeit péntekig élőben lehet követni az A38 Hajó Ustream-csatornáján (http://www.ustream.tv/a38). A csatornának az elmúlt héten közel 350 ezer (!) nézője volt, a befolyó reklámbevételeket partnerünkkel, a Ustreammel közösen az árvízkárosultak megsegítésére ajánljuk fel.

Az elmúlt időszakban elmaradt koncertekre a már megváltott jegyeket személyesen az A38 Hajón lehet visszaváltani június 15-től, az ezt követő követő 30 napon belül. A más helyszínen megvalósult koncertekre szóló belépőjegyeket nem áll módunkban visszaváltani. A kellemetlenségért mindenkitől elnézést kérünk, egyben szolidaritásunkat fejezzük ki az árvíz károsultjai, illetve az árvízi katasztrófaelhárításon dolgozó szakemberek és önkéntesek mellett.

Sajtóközlemény