Andrea Bocelli

"Igazán jól csak a szívével lát az ember" - akár a mottója is lehetne a Kis Herceg e gondolata napjaink énekes géniuszának és legendás pályafutásának. Egy legenda, melyet nem egy jól kidolgozott marketing épített, hanem megállíthatatlannak tűnő sikerei.

A világ első számú tenorsztárja, aki a legszélesebb spektrumban és tempóban képes énekelni, a mindenki által ismert lágyságú és simogató hangján, mely a legmagasabb szakmai elismeréseket is kivívta. "Ha Isten tudna énekelni, akkor azt úgy tenné, ahogyan Andrea Bocelli énekel"- mondja róla Celine Dion. Hosszú évek után november 9-én újra az Aréna színpadán hallhatjuk és láthatjuk Andrea Bocellit.

1994 az igazi csillag születésének éve. A Sanremo-i Dalfesztivált Il mare calmo della serra című dalával megnyerte. Szerepet kapott Verdi Macbeth-jében és még ezen a karácsonyon a Szent Péter Téren a Pápának és több tízezer hívének énekelte az Adeste Fideles-t. Karrierje a 90-es évektől napjainkig példátlan sikertörténet. 

"Nem gondolom, hogy valaki maga eldöntheti, hogy énekes lesz. Eldönti helyette a környezete és annak reakciói" - mondja Bocelli, aki önmagát, "modern, de régi vágású" tenorként jellemzi legszívesebben. A kivételes énekes egyik legfontosabb védjegye tökéletes hangja, mely egyszerre melankolikus és színektől ragyogó, kiváltképp, amikor szerelmesként, vagy apaként énekel. A másik pedig bezárkózóbb, de annál emberibb, szerethetőbb személyisége.

Aki már az őszi programját tervezi,  annak ajánljuk  a figyelmébe, hogy  a világhír 20. évében és 80 millió eladott album után,  2013. november 9-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán, 80 tagú zenekar és 30 tagú kórus kíséretében ad koncertet Andrea Bocelli.

Sajtóanyag