Könyvek nyárra

Esetleg éppen Rodoszra akarsz utazni? A Corvina Kiadó nyári ajánlatában éppen szerepel egy Rodoszról szóló utikönyv rengeteg hasznos tanáccsal. Vagy a Krúdy-év hatott rád? Mit szólnák egy angol nyelvű Krúdy kötethez? Love storyra vágysz?

 Kati Marton könyvét ajánlom. Csemegézz a Corvina kiadó nyári ajánlatából: http://hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html - én mindenesetre  Stephen Turnbull Szamurájok című könyvével kezdem (a folytatást majd meglátjuk).

2013. július 2. 16:51 - szamurájok ©szamurájok

 

A fülszöveg szerint: 1615-öt írunk, és Japán katonáskodó társadalmi osztálya, a szamurájság fénykorát éli. Képzettek ők mindenfajta harcmodorban, a vívástól a nyilazáson át a karatéig és cselgáncsig. Ők hivatottak megvédeni a császárt minden elvetemült kül- avagy belföldi barbár támadása ellen. Ezért hát kard ki kard, ifjú szamuráj!

Ebből a könyvből megtudhatod, miként válhatsz méltóvá a dicső szamuráj névre mind háborúban, mind békében. Megtanulhatod, miként léphetsz rá a harcosok útjára; kiket kell megölnöd, és utána mihez kell kezdened a levágott fejükkel; mivel kell tartalmasan elütnöd az idődet két csata között; hogyan kell eredményesen megostromolnod egy várat; miként őrizheted meg a zen előírásaihoz méltó tartást teaszertartás közben; mi mindenre lesz szükséged, ha ki akarsz állítani egy hadsereget; hogyan készülj föl a halálod után a Fehér Jádepavilonba vezető utadra; meg mindent.

A szerző a legfrissebb kutatási eredmények alapján eleveníti meg a 17. század eleji Japán történelmi alakjait, és érzékletes képet nyújt arról, milyen is lehetett ebben a fénykorban SZAMURÁJnak lenni.

Ne felejtsd el, a Corvina Kiadó nyári újdonságait: hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html itt találod!