2018. június 24. - vasárnap

Könyvek nyárra

Kinyomtatom...
corvina logo

Esetleg éppen Rodoszra akarsz utazni? A Corvina Kiadó nyári ajánlatában éppen szerepel egy Rodoszról szóló utikönyv rengeteg hasznos tanáccsal. Vagy a Krúdy-év hatott rád? Mit szólnák egy angol nyelvű Krúdy kötethez? Love storyra vágysz?

 Kati Marton könyvét ajánlom. Csemegézz a Corvina kiadó nyári ajánlatából: http://hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html - én mindenesetre  Stephen Turnbull Szamurájok című könyvével kezdem (a folytatást majd meglátjuk).

szamurájok

 

A fülszöveg szerint: 1615-öt írunk, és Japán katonáskodó társadalmi osztálya, a szamurájság fénykorát éli. Képzettek ők mindenfajta harcmodorban, a vívástól a nyilazáson át a karatéig és cselgáncsig. Ők hivatottak megvédeni a császárt minden elvetemült kül- avagy belföldi barbár támadása ellen. Ezért hát kard ki kard, ifjú szamuráj!

Ebből a könyvből megtudhatod, miként válhatsz méltóvá a dicső szamuráj névre mind háborúban, mind békében. Megtanulhatod, miként léphetsz rá a harcosok útjára; kiket kell megölnöd, és utána mihez kell kezdened a levágott fejükkel; mivel kell tartalmasan elütnöd az idődet két csata között; hogyan kell eredményesen megostromolnod egy várat; miként őrizheted meg a zen előírásaihoz méltó tartást teaszertartás közben; mi mindenre lesz szükséged, ha ki akarsz állítani egy hadsereget; hogyan készülj föl a halálod után a Fehér Jádepavilonba vezető utadra; meg mindent.

A szerző a legfrissebb kutatási eredmények alapján eleveníti meg a 17. század eleji Japán történelmi alakjait, és érzékletes képet nyújt arról, milyen is lehetett ebben a fénykorban SZAMURÁJnak lenni.

Ne felejtsd el, a Corvina Kiadó nyári újdonságait: hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html itt találod!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.

Duna Karnevál

Immár hagyományosan a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ünnepi nagykoncertjével veszi kezdetét a Margitszigeten a Budapesti Nyári Fesztivál három hónapon át tartó gazdag programsorozata.