2018. november 17. - szombat

Könyvek nyárra

Kinyomtatom...
corvina logo

Esetleg éppen Rodoszra akarsz utazni? A Corvina Kiadó nyári ajánlatában éppen szerepel egy Rodoszról szóló utikönyv rengeteg hasznos tanáccsal. Vagy a Krúdy-év hatott rád? Mit szólnák egy angol nyelvű Krúdy kötethez? Love storyra vágysz?

 Kati Marton könyvét ajánlom. Csemegézz a Corvina kiadó nyári ajánlatából: http://hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html - én mindenesetre  Stephen Turnbull Szamurájok című könyvével kezdem (a folytatást majd meglátjuk).

szamurájok

 

A fülszöveg szerint: 1615-öt írunk, és Japán katonáskodó társadalmi osztálya, a szamurájság fénykorát éli. Képzettek ők mindenfajta harcmodorban, a vívástól a nyilazáson át a karatéig és cselgáncsig. Ők hivatottak megvédeni a császárt minden elvetemült kül- avagy belföldi barbár támadása ellen. Ezért hát kard ki kard, ifjú szamuráj!

Ebből a könyvből megtudhatod, miként válhatsz méltóvá a dicső szamuráj névre mind háborúban, mind békében. Megtanulhatod, miként léphetsz rá a harcosok útjára; kiket kell megölnöd, és utána mihez kell kezdened a levágott fejükkel; mivel kell tartalmasan elütnöd az idődet két csata között; hogyan kell eredményesen megostromolnod egy várat; miként őrizheted meg a zen előírásaihoz méltó tartást teaszertartás közben; mi mindenre lesz szükséged, ha ki akarsz állítani egy hadsereget; hogyan készülj föl a halálod után a Fehér Jádepavilonba vezető utadra; meg mindent.

A szerző a legfrissebb kutatási eredmények alapján eleveníti meg a 17. század eleji Japán történelmi alakjait, és érzékletes képet nyújt arról, milyen is lehetett ebben a fénykorban SZAMURÁJnak lenni.

Ne felejtsd el, a Corvina Kiadó nyári újdonságait: hir.lira.hu/dm/13070101/bongeszo.html itt találod!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.