2018. november 19. - hétfő

Roby Lakatos & Modern Art Orchestra

Kinyomtatom...
Roby Lakatos, hegedű

Roby Lakatos & Modern Art Orchestra. A világhírű hegedűvirtuóz Roby Lakatos ismét haza látogat és ezúttal is egy új felállásban mutatja meg különleges tehetségét.

A Modern Art Orchestra és Roby Lakatos koncertje igazi zenei ínyencségnek ígérkezik. Roby Lakatost Jehudi Menuhin fedezte fel és vette pártfogásba, azóta pedig a világ szinte minden országában koncertezett; olyan művészekkel dolgozott együtt, mint  Giora Feidman, Herbie Hancock, Vadim Repin vagy Randy Brecker. Különleges hangulatú zenéje a magyar cigányzene, a klasszikus és a jazz muzsika stílusjegyeit, műfaji elemeit felhasználva születik meg. Ehhez társul kivételes előadói képessége, amely felejthetetlenné teszi előadásait. Virtuozitását Paganinihez hasonlítják, kisugárzása és a színpadon is jelen lévő zeneszeretete azonban a technika fölé emelte. A Fekete-Kovács Kornél vezette Modern Art Orchestra évek óta elkötelezett híve a különböző műfajok összefonódásának; céljuk, hogy a jazz és a klasszikus zene közelebb kerülhessenek egymáshoz. Több olyan muzsikust hívnak vendégül koncertjeik során, akik személyükben, játékukban, kompozícióikban hasonló gondolkodásmódot, a műfajok közötti átjárhatóság jegyeit viselik magukon. November első napjaiban Roby Lakatos virtuóz játéka fog bekapcsolódni a Modern Art Orchestra alapvetően jazz-zenekari felállásába.

A koncertek helyszíne és időpontja:

  • 2013.november 1. 15.00 és 18.30 Marriott Hotel, Budapest,
  • 2013.november 2. 15.00 és 18.30 Intercontinental Hotel, Budapest,
  • 2013.november 3. 15.00 és 18.30 Marriott Hotel, Budapest.
Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

fotó Nagy János

Ripoff Raskolnikov zenéje és világa sem illeszthető be a megszokott keretek közé.

fotó: Kleb Attila

A Liszt és Prima-díjas zongoraművész belgiumi, kolumbiai és kanadai hangversenyei után a Fondation Cziffra által rendezett SenLiszt Fesztivál díszvendége és az eseménysorozat zenei versenyének zsűritagja.

Anabel Montesinos és Marco Tamayo (foto Valuska Gábor)

Gálakoncerttel ért véget november 11-én a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál.