Ötven esztendős a Carrera

Igazi szentély épült a távvezérlésű kiskocsik szerelmeseinek. Magyarország legnagyobb, húsz négyzetméteres digitális pályáján álltak rajthoz a magyar Opel Dakar Team tagjai.

Darázsi Zsolt és Őri Péter ezúttal az ötven esztendős Carrera rendhagyó Karácsonyi Bajnoksága apropóján mérte össze tudását a gyerekek és felnőttek autós álmait megvalósító, ingyenes játszótéren. Profik küzdöttek a profik ellen Magyarország legnagyobb és legnívósabb távvezérlésű autós versenyén. Az idén ötven esztendős Carrera nagyszabású, jubileumi bajnokságán, a harminckét döntős mellett a hazai autósport két kiemelkedő tagja, Darázsi Zsolt és Őri Péter is próbára tette tudását. Az Opel Dakar Team tagjai alulmaradtak a slot car bajnokokkal szemben, de bizakodva készülnek a december végén rajtoló Africa Eco Race-re. A látványos előzésekkel tarkított magyarországi viszonylatban kuriózumnak számító, több mint kétszáz elemből felépült, a Hungaroring ívét követő slot car pályán harmincketten - köztük öt hölgy – harcoltak junior és senior kategóriában a magyar bajnoki címért. Darázsi Zsolt és Őri Péter a nemsokára rajtoló Africa Eco Race előtt még utoljára tesztelte összpontosító képességét, amelyre nagy szükségük lesz a Dakar legendás útvonalán haladó megmérettetésen.

„A legfontosabb, hogy szeretnénk végig érni a közel hatezer kilométeres versenyen. Egyébként az első háromban tervezünk zárni, bár tudjuk, a technikai sportoknál minden lehetséges. De reménykedünk, és igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból, ahogy tettük ezt most is, pedig először játszottunk ilyen slot car pályán. Noha alulmaradtunk a korábbi bajnokokkal szemben, nagyon élveztük a játékot, mert nagy odafigyelést, összpontosítást igényel” – mondta mosolyogva Darázsi Zsolt, az Opel Dakar Team kamionpilótája, aki a csapat autós párosa, azaz Szalay Balázs és Bunkoczi László mellett Őri Péterrel és Kecskés Istvánnal rajtol december 29-én a franciaországi Saint Cyprienben.A győztesek exkluzív születésnapi Porsche szettekkel gazdagodtak annak apropóján, hogy a Porsche 911 is éppen ötvenedik évfordulóját ünnepli a világ legismertebb játékautó márkájához hasonlóan.

Magyarország legjobb Carrerásai junior és senior kategóriában mérkőztek meg egymással. Az autópályák ördöge lett junior kategóriában: 1. Rékasi László, 2. Popovics Ádám, 3. Ferenczi Nimród, senior kategóriában: 1. Tóth Antal, 2. Bereczki Tamás, 3. Palotás Péter.

Hirdetés