2018. november 17. - szombat

Ötven esztendős a Carrera

Kinyomtatom...
Carrera, bemutató

Igazi szentély épült a távvezérlésű kiskocsik szerelmeseinek. Magyarország legnagyobb, húsz négyzetméteres digitális pályáján álltak rajthoz a magyar Opel Dakar Team tagjai.

Darázsi Zsolt és Őri Péter ezúttal az ötven esztendős Carrera rendhagyó Karácsonyi Bajnoksága apropóján mérte össze tudását a gyerekek és felnőttek autós álmait megvalósító, ingyenes játszótéren. Profik küzdöttek a profik ellen Magyarország legnagyobb és legnívósabb távvezérlésű autós versenyén. Az idén ötven esztendős Carrera nagyszabású, jubileumi bajnokságán, a harminckét döntős mellett a hazai autósport két kiemelkedő tagja, Darázsi Zsolt és Őri Péter is próbára tette tudását. Az Opel Dakar Team tagjai alulmaradtak a slot car bajnokokkal szemben, de bizakodva készülnek a december végén rajtoló Africa Eco Race-re. A látványos előzésekkel tarkított magyarországi viszonylatban kuriózumnak számító, több mint kétszáz elemből felépült, a Hungaroring ívét követő slot car pályán harmincketten - köztük öt hölgy – harcoltak junior és senior kategóriában a magyar bajnoki címért. Darázsi Zsolt és Őri Péter a nemsokára rajtoló Africa Eco Race előtt még utoljára tesztelte összpontosító képességét, amelyre nagy szükségük lesz a Dakar legendás útvonalán haladó megmérettetésen.

„A legfontosabb, hogy szeretnénk végig érni a közel hatezer kilométeres versenyen. Egyébként az első háromban tervezünk zárni, bár tudjuk, a technikai sportoknál minden lehetséges. De reménykedünk, és igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból, ahogy tettük ezt most is, pedig először játszottunk ilyen slot car pályán. Noha alulmaradtunk a korábbi bajnokokkal szemben, nagyon élveztük a játékot, mert nagy odafigyelést, összpontosítást igényel” – mondta mosolyogva Darázsi Zsolt, az Opel Dakar Team kamionpilótája, aki a csapat autós párosa, azaz Szalay Balázs és Bunkoczi László mellett Őri Péterrel és Kecskés Istvánnal rajtol december 29-én a franciaországi Saint Cyprienben.A győztesek exkluzív születésnapi Porsche szettekkel gazdagodtak annak apropóján, hogy a Porsche 911 is éppen ötvenedik évfordulóját ünnepli a világ legismertebb játékautó márkájához hasonlóan.

Magyarország legjobb Carrerásai junior és senior kategóriában mérkőztek meg egymással. Az autópályák ördöge lett junior kategóriában: 1. Rékasi László, 2. Popovics Ádám, 3. Ferenczi Nimród, senior kategóriában: 1. Tóth Antal, 2. Bereczki Tamás, 3. Palotás Péter.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.