2018. november 16. - péntek

Salla Simukka Vérvörös - krimi fiataloknak

Kinyomtatom...
athenaeum logo

Salla Simukka választása nem véletlen. Már a cím allegorikus előnyét kihasználva teremt egy világot, amibe az olvasás előtt belehelyezkedhetünk – Hófehér ideje tökéletes, ugyanis időtlen.

A főhős, a 17 esztendős Lumikki Andersson kivételesen zárkózott lány, aki szinte minden iskolai aktivitásból kihúzza magát. Egyik nap azonban a fotószakkör előhívójában bankjegyeket talál felaggatva a szárítóra. Mint hamarosan kiderül, Lumikki három osztálytársa tetemes mennyiségű véres bankjegy birtokába jutott, de ekkor még egyikük sem sejti, hogy egy nemzetközi drogkartell piszkos ügyeibe nyúltak. A baráti társaság egyik tagja kinyomozza, hogy apja, a közkedvelt rendőr is nyakig benne van az ügyben, és a fiatalok orosz és észt bűnözőkkel a nyomukban végül egy titokzatos kastélyban találnak menedéket, ahol a fura fedőnevű Jeges Medve vendégszeretetét élvezhetik, ki tudja meddig... Majd az évtized leghidegebb telén, mikor mindent beborít a kékesen csillogó friss hó, vércseppek lepik el az utcákat.

vérvörös.jpg

A könyvet kiadó Atheneum Hírleveléből:

Finn írónő veszi át a stafétát Rowlingtól. Több kiadó is licitált Salla Simukka Hófehér-trilógiájának magyar kiadási jogaira, és büszkén jelenthetjük, hogy végül a jogtulajdonos az Athenaeum kiadót találta legmegfelelőbbnek a sikersorozat magyarországi premierjéhez. Mondhatjuk, hogy a fiatal finn írónő hazájában már ünnepelt sztár, most a világnak is bizonyíthat. A Hófehér 40 országban jelenik meg közel egy időben. Az első kötet Vérvörös címmel, magyar nyelven április 10-én jut el az olvasókhoz.

Sokan és sokféle módon játszottak már a „Hófehérke” körül csoportosuló mesés allegóriákkal. Van benne horror, boszorkányság, okkultizmus, vér, sötétség, félelem, reszketés. A kedves cím mögött egy akár kegyetlennek is mondható történet lapul. Gondoljunk csak a filmekre, mesékre, amelyek ebből a témából építették fel a világukat. Vajon melyik az igazi, mely lélekben lapul hófehér tisztaság és erő?

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Immár harmadik alkalommal jelentkezik az Olasz Gasztronómiai Világhét november 19 és 25 között.

jelenet

Könnyed vígjáték, Szurdi Miklós rendezésében.

plakát

November 7-én az Erkel Színházban az ősi, a tradicionális, a bibliai összekeveredik a szimfonikus-rockkal és akár az operával.