Utcabál és lemezbemutató koncert Óbudán

Két nagy bulira invitálja a rock-blues- szerelmeseit a Mini együttes fáradhatatlan frontembere, Török Ádám.

Előbb utcabálra trombitálta (vagy inkább fuvolázta) össze a műfaj jeles képviselőit, majd a magyar rock és blues legendák otthonában, az Old Buda klubban (1036 Budapest III. Bécsi út 38-42.) vállalt CD-keresztapaságot, ahol egy felvidéki szupergrupp mutatja be frissen megjelent albumát. „Utcabálról jött a hír a szomszéd ház mögül…” – szólt valamikor a Hungária sikerdala – ám a 2014. május 17-i szabadtéri rendezvényen mégsem a klasszikus rock and roll lesz a főszereplő.

A harmadik kerületi Csemete utca ezúttal a blues és a rock dübörgésétől lesz hangos. Érdemes már délután 3 órakor kilátogatni a helyszínre, ahol egészen éjfélig tartó fesztiválon a Blues.hu, a Blues 4 Sales, a Bluesnight Long, a Ser On Stone, a The RFP, a Mini Trió, valamint Török Ádám és az Új Mini gondoskodik a míves, színvonalas, ám mégis könnyebben emészthető rockblues muzsikáról. A monstre szabadtéri rendezvény fővédnökségét Bús Balázs, Óbuda polgármestere vállalta.
A fesztivál szlogenje: „Jöjjön ki Óbudára, egy jó rockblues utcabálra!”

Egy héttel később – ugyancsak Óbudán – az Old Buda klub ad otthont a pozsonyi és dunaszerdahelyi kiváló muzsikusokból álló Expired Passport ún. szubjektív hardrock stílusban mozgó kvartett koncertjének. Az immár második, ZOO címmel napvilágot látott albumuk bemutatóját 2014. május 24-re tették. A műsor 1/2 9 -kor az ugyancsak felvidéki Butchers formációval kezdődik, majd egy óra múlva az Expired Passport lép színpadra. Török Ádám - akinek játéka a lemezen is hallható, és a kezdetektől segíti a zenekar érvényesülését - valamint Takács „Taki” László hangmérnök (ő ugyancsak a felvidéki csapat régi harcostársa) mint „keresztapák” CD-keresztelőt tartanak.

Mindkét esemény ingyenes, amelyre szeretettel várja az igényes rockblues muzsika kedvelőit a főszervező és több formációban is közreműködő Török Ádám.