Süti tejszínnel - Populaire kisasszony

Minden szempontból klasszikus francia vígjáték érkezik május 15-én a mozikba. Régis Roinsard elsőfilmes rendező alkotása az 50-es évek végén játszódik, színes-mázos nosztalgia szűrőjén keresztül mutatva az időszakot. A történet habkönnyű, szinte mondvacsinált, hogy a végén a fiú és a lány összejöhessen. Hopp, elárultam...

A női főszereplő (Déborah François) mielőtt Populaire kisasszonnyá válna, Rose Pamphyle néven éli átlagos napjait egy faluban. Apja vegyesboltjában dolgozik, és zárás után az egyetlen eladó írógéppel játszik. Arról álmodik, hogy egy nap titkárnő lehessen. Aztán eljön a nap, körülbelül itt kezdődik a film.

A francia vígjátékoknak van egy sajátos zamata. Ici-picit túljátszott helyzetkomikumok, túljátszott érzelmek, mintha kis színházat oltanának a moziba. Ez ennek a filmnek is sajátja, a történet követése nem igényel különösebb erőfeszítést. Ugyanakkor a korhű ruhák, utcaképek, dizájnok önmagukban is tudnak annyi érdekességet nyújtani, hogy a film már miattuk élvezetes legyen.

Ez a film az, ami. Nem ígér sokat, de azt hozza. Talán húsz perccel a vége előtt már elég a színes ruhákból, a vidám zenékből, de a történetet tisztességgel be kell fejezni, még akkor is, ha meglepetéseket nem tartogat.

Ha a nagymamit moziba akarjuk vinni, akkor tökéletes választás, de első randevún is betalálhat, jó kiindulópont megvitatni egymás filmes preferenciáit.

Populaire kisasszony (Populaire) - színes, magyarul beszélő, francia vígjáték, 111 perc, 2012, 111 perc
Korhatár besorolás: megtekintése 12 éven aluliak számára nagykorú felügyelete mellett ajánlott.

Rendezte: Régis Roinsard
Szereplők: Romain Duris, Déborah François, Bérénice Bejo, Shaun Benson