Central European Startup Awards – Magyarországi díjátadó

2014. május 15-én a Central European Startup Awards (CESA) magyarországi fordulójának díjkiosztó rendezvényén a KAPTÁRban (1065 Révay köz 4.) kiderül, hogy az összesen 184 jelölt közül kik fogják képviselni hazánkat a grand finálén.

A 2014. májusban lezajló második Nordic Startup Awards-ot idén testvér-rendezvényként követi az első Central European Startup Awards, melynek célja hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között. A két rendezvénynek közösek a szervező̋i, a tanácsadó-testülete, továbbá a zsűritagok egy része is. A verseny a régió országait felölelő kampány keretében keresi a legkiemelkedőbb szereplőket: startupokat, alapítókat, befektetőket, szolgáltatókat és dizájnereket.

A hazai zsűritagok között minden egyes kategóriában számos ismert cégtulajdonosok és alapító, a startup életben jártas szakmai szereplő foglal helyet:
A „Startup of the Year” kategória zsűritagjai Pistyur Veronika (Bridge Budapest), Dr. Kádas Péter (TractionTribe) és Várkonyi Máté (Verycreatives).
A „Founder of the Year” kategóriát Heller Gábor (Bonus Brigád) és Müller Tamás (GF Social Media) zsűrizik.
A „Best service provider” kategóriában nevezetteket három közösségi iroda vezetői, Bakó Zsolt (Colabs), Dehelan Gábor (TheHUB) és Levendel Áron (KAPTÁR) bírálják el.
A „Designer of the Year” nevezettjei közül a DesignTerminal két vezetője Ács Zoltán és Deutsch Szandra választják ki azokat, akiket tovább küldenek majd a döntőbe.

A díjátadó 2014. május 15-én este 7 órakor kötetlen borozással, a shortlistesek megismerésével, bemutató sarkokkal kezdődik. A hivatalos köszöntés után egy rövid kihívással mozgatják meg a szervezők az eseményre érkezetteket, az ünnepélyes bejelentések előtt pedig még egy rövid unpluged koncerttel emelík a hangulatot. A nap zárásaként éjszakába nyúló networking és néhány pohár ital vár minden érdeklődőt.

A belépés díjtalan, regisztrálni a cesahungary oldalon lehet. Az egyes országok nyerteseinek kihirdetését követően 2014. május 30-án este kerül megrendezésre a kelet-közép európai díjátadó gála a Google Groundban, ahol a legjobbaknak járó díjak kerülnek kiosztásra.