Kulturális pezsgés Pécsett

Országos színházi találkozóval és családi szórakoztató programsorozattal indítja a 2014-es nyári turistaszezont Pécs. A közelgő pünkösdi hosszú hétvégén és az azt követő időszakban is megéri Pécsre látogatni, hiszen a város valódi kulturális pezsgéssel nyitja meg az idei nyári szezont.

Június 5-én kezdődik a magyar színházi élet legrangosabb eseményének számító Pécsi Országos Színházi Találkozó. A június 14-ig tartó rendezvénysorozat keretében a résztvevők számos versenyprogramot tekinthetnek meg, valamint kísérő programokon – felolvasó színházi eseményeken, szakmai beszélgetéseken és színvonalas koncerteken – vehetnek részt. A szintén június 5-én induló Sétatér Fesztivál keretében a Székesegyház előtti Sétatéren a régió borászata és gasztronómiája mellett a kultúra is kiemelt figyelmet kap; június 22-ig koncertek és családi programok várják az érdeklődőket. A két fesztivál mellett, a hét minden napján – így a pünkösdi hétvégén is – várja látogatóit az Európában egyedülálló, „Leonardo, a reneszánsz zseni” című kiállítás, amelyet az április közepi indulás óta már több mint 15 ezren láttak.

„A kulturálisan pezsgő Pécs sok látogatóra számít a pünkösdi hosszú hétvége, és fesztiválok idején. A Janus Pannonius Múzeum is szeretettel várja a kultúra iránt érdeklődőket, hiszen a Leonardo-tárlat mellett számos egyedi attrakcióval tudunk szolgálni az ide látogatóknak. A Csontváry-, a Vasarely-, és a Zsolnay-kiállításunk is egyedülálló az országban, és ezek a tárlatok – a Leonardóhoz hasonlóan – mind nyitva tartanak Pünkösd hétfőn is.” – mondta Magyar Attila, a JPM gazdasági vezetője.

A JPM a felnőttek mellett a gyerekekre is gondolt, amikor a Reneszánsz Kőtár területén megnyitotta a Hőspróba reneszánsz játszóházat, amely minden hétvégén várja az óvodás és iskolás gyerekeket. Természetes a pécsi „Leonardo, a reneszánsz zseni” című tárlat is látogatható a Janus Pannonius Múzeum két helyszínén, a Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.) és a Martyn Múzeumban (Pécs, Káptalan u. 4.) 2014. szeptember 30-ig, a hét minden napján 10-től 18 óráig.