2017. december 14. - csütörtök

Korea hangjai emlékkoncert

Kinyomtatom...
Korea hangjai plakát

A Koreai Köztársaság Nemzeti Kórusa a 2014-es közép-kelet-európai turnéja keretében június 12-én a MOM Kulturális Központban, június 13-án a Szegedi Dómban ad koncertet.

A Koreai Nemzeti Kórus, Dél-Korea legnagyobb múltra visszatekintő énekkara 1973-ban alakult azzal a céllal, hogy népszerűsítse, és magas szintre emelje a kóruséneklés művészetét a távol-keleti országban. Repertoárjukban a reneszánsztól a kortárs komoly zenéig számos remekmű szerepel, és olyan klasszikus darabokat ismertettek meg a hazai közönséggel, mint J. S. Bach Máté és János passiója.

A 45 tagot számláló Koreai Nemzeti Kórus kiemelkedő eredményeket ért el a koreai kóruséneklés világszínvonalra emelésében. A koreai klasszikus zene reprezentatív művészeti csoportjaként évente közel 60 szereplést tudhat magáénak. Színpadra léptek már több ázsiai, amerikai és európai nagyvárosban is, megismertetve a külföldi közönséggel a koreai népi dallamokat és a kortárs koreai zeneművészet remekműveit. Továbbá rendszeresen fellép a Szöuli Művészeti Központ színpadán a Koreai Nemzeti Opera társulatával közösen. Az előadáson az Állami Zenekar művészeti igazgatója, Lee Sang-Hoon karmester vezénylésével várhatóan magyar zeneszerzők dalai fognak felcsendülni a koncerten, illetve olyan zenék és népdalok, melyek koreai hangulatot tükröznek.

A Korea hangjai emlékkoncert első része az Egy világ, sok dallam (One world, Many voices) címet viseli, ebben hallhatunk három magyar kórusművet, - Cantemus (Bárdos Lajos), Esti Dal (Kodály Zoltán), Vilja-Lied (Lehár Ferenc) - a második részben Koreai népdalok szólalnak meg.

A budapesti koncertre a belépés díjtalan, de regisztrálni szükséges.

2014. június 12. 19:00 - MOM Kulturális Központ
2014. június 13. 19:00 - Szegedi Dóm

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Modern Art Orchestra

A Modern Art Orchestra karácsonyi koncertje.

Tabea Zimmermann

2017. december 7-én (csütörtökön) 19:30-tól a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

Sárik Péter Trió

2017. december 8. 20.00: Feat. Berki Tamás, Falusi Mariann, Szőke Nikoletta, és Luiza Zan.