A Zsolnay Étterem az 50 legjobb között

A Zsolnay Kulturális Negyedben található Zsolnay Étterem felkerült a Népszabadság kiadványának 50 legjobb hazai éttermet összesítő listájára, melyet az ország meghatározó gasztrobloggerei állítottak össze.

Teleky Zoltán tulajdonos elmondta, nagy öröm számukra, hogy ilyen módon elismerték munkájukat, ráadásul a megjelent kritika nem csak az étteremről, hanem az egész Zsolnay Negyedről nagyon pozitívan számolt be. A tulajdonos szerint a cím elnyerése az általuk nyújtott magas minőségnek és újfajta szemléletmódnak köszönhető:
„Célom, hogy ha a vendég belép az étterembe – ami egykor Zsolnay Vilmos lakóháza volt – olyan különleges miliőbe kerüljön, ami rögtön rabul ejti. Az enteriőr a Zsolnay Manufaktúra hőskorát idézve, modern stílussal ötvözve repíti a vendéget egy más világba. Számomra alapvető, hogy a pincér megjelenésétől a tálalásig minden maradandó élmény legyen. Ezért figyelünk oda az apró részletekre és igyekszünk napról napra újat adni azokban.”
A tulajdonos elmondta, példaképként tekintenek Zsolnay Vilmosra, a kreatív iparosra, aki egy tradicionális iparágban tudott újat alkotni. A Zsolnay Étterem is a régió hagyományos ízeire, jellemző alapanyagaira, receptúráira épít, amit aztán a kor ízléséhez hangolva kínál a betérő vendégeknek.
„Azt gondolom, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed és a Zsolnay Étterem azonos utat jár be, izgalmas kulturális tartalmat kínálunk a magunk területén. Jó látni, hogy egyre nagyobb a kereslet minderre és egyre több a pozitív visszajelzés is.” – zárja gondolatait a cégvezető.

A Zsolnay Étterem számára nem ez volt az első elismerés: a vendégek szavazatai alapján a Dining City listáján a vidéki éttermek közül 3. helyen végzett és felkerült a Dining City top 100-as listájára is.
Ha szeretné megismerni az igazi Pécsi Vendéglátást, a régió hagyományos ízeit, akkor feltétlenül látogasson el a Zsolnayba! A Zsolnay Kulturális Negyed ékköve, Pécs különleges gasztronómia élményét kínáló étterme a Zsolnay Étterem.

Zsolnay Étterem és Kávézó – a név kötelez.
„Komoly lelkesedéssel, és őszinte kíváncsisággal kutattuk a régió hagyományos ízeit, hogy aztán új köntösben tálaljuk az Önök asztalára. Ha az eredmény különleges gasztronómiai élmény, amelyről hazatértük után is beszélnek, munkánk nem volt hiába való. Ítélkezzenek Önök, legyenek útitársaink az ízek különleges világába, melynek végállomása nem más, mint a XXI. században újjáéledő Pécsi Vendéglátás a Zsolnay Étteremben. Ajánljuk munkásságunkat Zsolnay Vilmosnak, a kreatív újítónak és szorgos iparosnak. Ezekben a termekben öntöttek formát szárnyaló elképzelései, ki más lehetne példaképünk?” (Teleky Zoltán, chef, tulajdonos, Zsolnay Étterem és Kávézó)