Ha február, akkor ismét Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang!

Február 5.-8. között négy napon át.

Új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel várja a látogatókat a Farsang és olyan fellépőkkel, mint Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, a P. Mobil vagy az Irie Maffia. Az előző  Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang olyan sikeres volt, hogy Miskolc belvárosában az esti órákban szinte már mozdulni sem lehetett, hiszen a rendezvény négy napja alatt mintegy 200 ezer látogató lepte el az utcákat. Ez minden bizonnyal most is ugyanígy lesz, sőt a még jobb és még változatosabb programok minden bizonnyal még több látogatót vonzanak majd.

A gasztronómiai, népművészeti és kézműves kínálaton túlmenően a fellépő művészek összetétele és kínálata minden könnyűzenei stílust lefed majd annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára legvonzóbb, legérdekesebb programokat.

Ezek továbbra is Miskolc belvárosban lesznek, új helyszínekkel és számos újdonsággal. Már az első nap is óriási forgatag lesz, hiszen a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang az Avasi Farsangi Karnevállal indul. Aznap az Ez Miskolc! programsorozat keretében olyan eredetileg miskolci zenekarok lépnek fel, mint a Reflex, a  Bíborszél, vagy a Paddy and the Rats, de itt lesz Kovács Kati és ByeAlex is. Pénteken többek között az Irie Maffia, Majka és Curtis, az Apostol, a Napoleon Boulvard és a Hősök adnak koncertet a rendezvény különböző helyszínein.

Szombaton sok más zenekar mellett Ganxsta Zolee-éké lesz az egyik főszerep, és nemcsak az esti koncertjük miatt. A Miskolc Városi Szabadidőközpont jégpályáján délután a Miskolci Jegesmedvék MOL Ligás felnőtt csapatának meccse lesz Ganxstáék részvételével, de az érdeklődők közös játékokban és részt vehetnek. Este aztán megint a zenéé lesz a főszerep, hiszen Ganxsta Zolee és a Kartel koncertje után a P. Mobil lép színpadra, de aznap még olyan csapatok izzítják a hangulatot, mint a Belga, Sub Bass Monster, a Mary Popkids, a Sky Fanatic és Deniz.

Bár vasárnap a farsang utolsó napja lesz, de a program aznap is változatos lesz: többek között itt lesz Somló Tamás, a Kerekes Band és a Foolberry.
Az idén 105 éves DVTK kiemelt partnere lesz idén a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangnak. Ezen kívül a rendezvény ideje alatt lesznek filmvetítések, gyerekprogramok és természetesen olyan gasztronómiai programok mint például az ízkocsonyaverseny, sőt! Az első napon egy rekord megdöntésére is készülnek a szervezők, hiszen a tavalyi 700 adagos óriáskocsonya után most megfőzik az ország legnagyobb, 1200 adagos, 3D-s kocsonyáját.

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang minden szabadtéri programja ingyenes! A teljes részletes program a január közepén megjelent programfüzetből és az esemény internetes honlapján lesz megismerhető. Az esemény szervezője a Cine-Mis Nonprofit Kft.

Hirdetés