I. Magyar Hagyományőrző Fürj és Fürjtojás Fesztivál Cserkeszőlőn.

„A fürjtojás a hosszú élet titka”.

Ezekkel a szavakkal indította Ivi Angel, az I. Magyar Hagyományörző Fürj és Fürjtojás Fesztivál háziasszonya és arca, kislánya Viki Angel fergeteges nyitótánca után, a 2015. március 7-én induló egész napos fesztiválsorozat és kirakodóvásár tájékoztatóját.

A rendezvénysorozat célja, mondta Ivi Angel, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy az egészségükkel maguknak kell törődniük, és az nagy részben attól függ, amit megeszünk. Szeretnék az emberek figyelmét a kiváló minőségű, hazai termékek fogyasztására irányítani, de legfőképpen, a régebben igen népszerű, fürj és fürjtojás ételeket szeretnék újra a magyar emberek asztalára tenni, újra köztudatba hozni, valamint a jótékony hatású nyersen fogyasztott fürjtojás kúrát népszerűsíteni, ami elsősorban az immunrendszer megerősítésére, és közel 130 féle betegség megelőzésére szolgál, illetve a gyógyulás elősegítésében hatásos.

Miért pont a fürjtojás? A fürjtojás beltartalma igen magas, bizonyítottan nagyon sok értékes hatóanyagot tartalmaz, mint például vitaminokat, vasat, magnéziumot, cinket, rezet, foszfort, ásványi anyagokat, aminosavakat, ami miatt fogyasztása mindenkinek ajánlott. Elsősorban az immunrendszerünk védelmében segít,.mondta Ivi Angel, de kúraszerűen, nyersen fogyasztva, számos betegség megelőzésében, és leküzdésében segít, mint például az emésztési zavarok, gyomorfekély, májbajok, vérnyomás, migrén, asztma, vérszegénység, allergia, szívbántalmak, bronchitis, pánik, szorongásos betegségek, depresszió stb. A fürjtojás nagyon egészséges a gyerekeknek is, mivel fehérjében is gazdag, jó hatással van a fiatal, fejlődésben lévő szervezetre.
Andrásfay Szerencse Ödön az 1956 Magyar Nemzetőrség alezredese író, újságíró, költő, előadóművész, dalszerző, humorista, kedves, fürjecskékről szóló versével köszöntötte a nemes küldetést, és a fesztivál gondolatát. Ezt követően Ivi Angel és Viki Angel közösen készítették el első receptjük alapján a sült fürj húsból és tojásból álló kóstolót, amivel megkínálták a sajtó képviselőit és a meghívott vendégeket. Komáromi Istvánt, a népszerű énekest kérték meg legyen ő a Főkóstoló, aki elismerő szavakkal méltatta a finom ételt.

Ivi Angel kiemelte, hangsúlyozott célja a fesztiválsorozatnak, hogy az emberek ismerjék meg, milyen kincs van a kezükben, akár ha az egészségüket szeretnék megóvni, akár ha finom és egészséges fürj ételeket, fürjtojásos finomságokat látnának szívesen asztalukon.
A fesztivál és egyben a VillaMax háziasszonya, Ivi Angel, felvidéki magyar anyuka, szépségkirálynő és jószolgálati nagykövetként szerzett közismertségét arra hasznosítja, hogy segítőkész legyen ott, ahol szükség van rá. Csapatával, az Ivi Angel World Teammel és karöltve a Hunijob Kft-vel a rendezvény főszervezőjével, ezért országszerte, havi rendszerességgel vidám hangulatú fürj- és fürjtojás fesztivált és magyar termékek vásárát rendezi, hogy a fürjtojás, a fürjből készült ételek (amelyből nemsokára receptkönyv is készül) ismételten a figyelem középpontjába kerüljenek.

Ivi Angel beszélt a Kapcsolatvonatról is, ami egy érdekes kezdeményezés lesz a közönség játékos bevonására és vidám hangulatú ismerkedésre. Szeretettel várnak mindenkit március 7-én, szombaton, Cserkeszőlőn, a Bonita Apartman Hotel melletti szabad területen, ahol lesznek árusok, szórakoztató játékok, programok és nem utolsó sorban fürjecskék, és fürjtojás, este pedig vacsorával egybekötött élőzenés táncmulatság. A fesztivál látogatása ingyenes, ám az esti programra 3.999 forintért lehet jegyet rendelni - tájékoztatott Hurai Éva, Hunijob Kft ügyvezető, a rendezvény főszervezője.