Élesztő 2 éves szüliheti fesztivál: Április 24 - Május 1

Örömmel jelentjük, hogy nyaktörő vállalkozásunk, az Élesztő, mint első hazai multi-tap bar megérte a kétéves kort, és kicsattan az egészségtől.

Most már megmarad, az biztos, és szép nagyra fog nőni! – üzeni minden sörbarátnak Bart Dani. "Úgy érezzük, hogy nagyon sokat köszönhetünk nektek, akik már az elejétől fogva belelátták a kísérletbe azt, amivé válni akart, és ezért jókedvvel söröztetek alkalmanként sitthalmok és flexvinnyogás közepette is. Így a pénztárcátokkal szavazva a kezünkbe adtátok a lehetőséget, hogy a hely jövedelmét visszaforgatva ez alatt a két év alatt felépítsük azt a kézműves sör-központú gasztronómiai sétálóutcát, ami mára nagyobb részben elkészült.

Hálánk jeléül április utolsó hetében minden nap három hordó sört adunk ajándékba a hozzánk betérőknek, mellyel egyben a sörfőzőmesterek köszöntését is tolmácsoljuk felétek. Ezek a sörök vagy újdonságok, premierek, vagy az Élesztő eddigi fennállásának legkedveltebb sörei! Figyeljétek az Élesztő facebook-oldalát, ahol nyomon követhetitek, melyik nap mely söröket csapoljuk ingyen!

Április 24-én, pénteken 6-kor megnyitjuk az „Ilyen volt, ilyen lett” című kiállításunkat, mely a ház és az Élesztő történetét mutatja be. Közvetlenül utána a nagypultban csapra verjük Grabovszki – a Frissítő bartendere - új sörét, az első hordó meggyes-kávés Reverendet!

Április 25-én hatkor egy londoni sörpremierrel készülünk. A kontinensen először verjük csapra a Signature Brew Black Tongue nevű fekete IPA-ját, melyet a Mastodon nevű metálistenekkel közösen főztek. Hozzá DJ Mother Puncher és DJ Crusher Destroyer Mastodon djsettje adja a ritmust!

Április 26-án vasárnap délután 3-tól Street Food Sunday-t szervezünk az Élesztő udvarán. Kedvenc street-food egységeink egy napra fesztivállá változtatják az udvart, és együtt mulatnak velünk. Pesti Burger, Céltorony, Butcher’s Kitchen, Hokedli, Pista Bá és a Csokszkomlós sörfagyi az étlapon!

Április 27-én hétfőn este kedvenc cirkuszosaink, a Freak Fusion Cabaret tagjai szórakoztatják a nagyérdeműt egy meglepetés-performansszal.

Április 28-án, kedden, délután kedvenc írónk, Cserna-Szabó András vezetésével felolvasóesten és közös szabadtéri főzésben vehettek részt. Felolvas este 7-től Babiczky Tibor, Cserna-Szabó András, Darida Benedek és Szálinger Balázs. Menü f9-től: meglepetés barna-sörös bogrács!

Április 29-én, szerdán Nádasdy Vilma tart úttörő jellegű sörös kocsmakvízt (17.30)

Április 30-án, csütörtökön, hatkor a Hara Punk formáció mutatja be tavalyi demokratikus Lemon? No Thanks! sörük diktatórikus változatát, a Citrom? Kösz ne! nevezetű indiai citromnádas búzasört!

Május 1-én, pénteken az Élesztő udvara pár napra színházi térré alakul át és Mundruczó Kornél rendezésének, a Frankenstein terv bemutatójának ad otthont! A sörözők számára az udvar délután 5-kor nyit meg! Május 1-én, pénteken este hattól kedvenc házi sörfőzőink főzeteit kóstolgathatjátok. Aki nem tudott eljönni a házi sörfőzőversenyre, az most megismerkedhet a főzőkkel, és a legvadabb, legizgalmasabb kísérleti főzetekkel, a jövő söreivel! Mindenképpen számítunk a megjelenésetekre, nehogy kárba menjen az a sok jó ajándéksör!!

Csak összefoglalásképpen azoknak, akik rég jártak az Élesztőben: a Tűzoltó utcáról belépve egy pár lépcső után feltárul a Rengeteg Kávézó elvarázsolt világa, melyben Szabó Tibor mesés forró csokijai mellett, kávézni, teázni és halk jazzre álmodozni, sustorogni lehet. Ha feljöttök a Szabó Csaba morbid
bagolyköpet-installációjával dekorált kis féregjáraton, akkor egy lépcsőforduló után bemehettek a Brew Studióba, ahol ma már második generációs házi-sörfőző kurzusokat tart a Hara Punk csapata és nem mellékesen izgalmas főzőkurzusok, főzőpárbajok, forgatások, lakáséttermes események zajlanak Zsoldos Krisztina szervezésében. Ha a főbejárattól balra található ajtón mentek be, akkor Steierlein Stein Péter őrült birodalmába – a Mahung dzsúzbárba - juttok, melyben alkoholt nemigen találtok, de a legvadabb összetételű gyümölcs és zöldségdzsúzokat igen, valamint fagyi helyett működő hideg gyümölcskrémeket, válogatott superfoodokat, és egy csomó olyasmit, ami detoxikál, megtisztít, felpörget, elszórakoztat és megnyugtat. Ha beljebb merészkedtek az udvaron, akkor bal kéz felé az első ajtó a Fej-Tor-Potroh falóba vezet, ahol a Butcher’s Kitchen szakmai vezetésével mostanra összeállt az az egyszerű kocsmai sörkonyha, ami ellátja a sörfanokat a megfelelő protein-gazdag táplálékkal a sör mellé. Balra nyílik az Élesztő fő pultja, melyet jól ismertek, itt csorgott az elmúlt két évben összesen több, mint 300 féle magyar kézműves sör, ez a húsz csap tulajdonképpen hazánk legfőbb kézműves sörös magazinja, ahol szinte minden valamire való újdonsággal találkozni lehet. Itt kerültek először csapra a Londonból és Berlinből importált kézműves söreink is. Ha tovább haladunk az Élesztő gyomra felé, akkor végül elérkezünk a Frissítő Sörkoktélbárba, ahol Németh Grabovszky Gábor keveri a jövő italait és építi az egyetemes sörkoktélkultúrát egy fekete holló barátságos tekintetétől kísérve."

Hirdetés