2018. február 20. - kedd

4. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója (SZAFT)

Kinyomtatom...
SZAFT plakát

Filmkészítői végzettség és stúdióháttér nélkül is játszi könnyedséggel fabrikálsz animációs filmet? Mutasd meg tudásod a szakmának és a közönségnek!

Idén negyedik alkalommal várják az ország független, professzionális háttér nélkül dolgozó, underground, azaz szabad animációs filmkészítők munkáit a SZAFT-ra! A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Helpi Ifjúsági Iroda közös szervezésében megvalósuló mustrára 2015. június 8-ig lehet nevezni a filmeket. Sem tartalmi, sem időbeli korlát nincs. Bárki nevezheti bármilyen technikával készült animációs alkotását a találkozóra. Azonban vallási, nemi és etnikai megkülönböztetésre, illetve erőszakos cselekedetre buzdító filmet a rendezvényen nem vetítenek.

A fesztivál szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál, ahol a filmnevezés is zajlik. A regisztrációhoz itt töltheted fel a filmed, a feltöltésnél add meg a munkád adatait (stáblista, szinopszis, készítés ideje), majd küldd el a linket a neveddel együtt a fesztivál email címére! A nevezett alkotásokat háromtagú szakmai zsűri bírálja, az általuk legjobbnak ítélt 3 alkotás díjazásban részesül.

A zsűri tagjai:
• Deák Dániel, a Daazo rövidfilmes portál alapítója, ügyvezetője
• Traub Viktória, animációsfilm-rendező
• Fritz Zoltán, az Umbrella kreatív műhely művészeti vezetője, a Magyar Képregényszövetség tagja. A fesztivál ideje alatt a versenyfilmekre a közönség is szavazhat a Daazo oldalán. A legnépszerűbb alkotás a portál által felajánlott értékes ajándékcsomagban részesül.

4. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozója (SZAFT)
2015. június 25¬-27.

Helyszín: a kecskeméti Tudomány és Technika Háza

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Valami Amerika 3 poster

Több mint 116.000 néző látta az első hétvégén.

plakát

A Visegrádi Csoport országainak alkotásaiból rendez filmfesztivált az Uránia Nemzeti Filmszínház 2018. február 14. és 17. között a KKM–Balassi Intézet megbízásából.

plakát

Március 11-én, vasárnap derülnek ki a 3. Magyar Filmhét nyertesei.