Több mint 1 éves előkészítés után, sok száz ember lelkesedésének, jószándékának és akaratának köszönhetően 2025. február 3-án, hétfőn este felgördül a függöny a Corvin mozi Korda termében, és elkezdődik a filmszakma közös ünnepe.
Az ország legjobb séfjei mutatkoznak be a Gourmet Fesztiválon, a Millenáris parkban és ebben a kulináris kavalkádban nem is tudjuk, hirtelen mit is kóstoljunk előbb, a csalánlevest, a vodkás kecskesajtot, a paprikáscsirke-popkornt vagy a krokodilt.
Általában azt gondolnánk, hogy a krokodil eszi meg az embert, nem pedig fordítva. Ez a tétel a Gourmet Fesztiválon megdőlni látszik, ugyanis a Hotel Corinthia standján ott a crocoroll, azaz egy krokodilhúsból készült különlegesség. A hotel séfje, Bolyki Péter szerint „a lágy textúra egy pimasz és kalandos ízvilággal párosul, amely a megfelelő fűszerek hozzáadásával csalogatható elő.” Az idei Gourmet főszereplője persze egy kevésbé vérengző fenevad, a csirke, azaz a paprikás csirke, aminek változatos formáival találkozhatunk a gasztrofesztiválon. A Bock Bisztro például kenyérben sült paprikás csirkét kínál, rákkal. A Michelin-csillagos Borkonyha ajánlata “paprikás csirke fekete-fehéren”, jelentsen is ez bármit. A Buddha Bár csirkepaprikás quiche-sel, a Salon étterem pedig paprikáscsirke-popcornnal jelentkezik a Gourmet-en. Persze, aki nem szereti a csirkét, talál mást, nem is akármit. A Delizia Gourmet & More - egyebek mellett - vodkás kecskesajtkrémet ad kovászos kenyérben, az Anyukám Mondtánál lesz borjúszegy banh mi, ami tulajdonképpen egy vietnámi szendvics. A Faszaládé kínálatában pedig ott a “citromdisznó”. Erre még jöhet a bodzás zsendelicnyalóka, a Chianti Étterem standján, amit leöblíthetünk egy algás uborkaszörppel, a Salonnál. De ezzel még csak a töredékét jártuk végig a Gourmet Fesztiválnak, ahol tulajdonképpen megkóstolhatjuk egész Magyarországot, és mindenből a legjobbat.