Óriási sikerrel zárult a VI. Kaposfest

A 2016-os program már előkészítés alatt áll.

2015. augusztus 19-én zárult az idén hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál (Kaposfest). A hétnapos komolyzenei ünnep során 14 teltházas (ami szó szerint igaz, hiszen a pótszékeken, földön ülve, ajtónál állva) klasszikus zenei koncerten, 4 könnyűzenei koncerten, kiállításokon, és több más kiegészítő programon vehetett részt a több, mint 15 000 látogató.

A fesztivál debütáló művészeti vezetői Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész letették névjegyüket és egy művészetileg magas színvonalú és a közönség számára kirobbanó sikerű fesztiválműsort állítottak össze.

“A VI. Kaposfest csodálatos folytatása a korábbi évek magas színvonalú koncertjeinek. Maradéktalanul megkaptunk mindent, amiért megbíztunk az új művészeti vezetőkben. Frenetikus élmény volt, hogy már a nyitó koncertet követően minden előadás után közösen tomboltunk és éltethettük a jobbnál jobb előadókat.“ – vallotta az egyik Kaposfest bérletes a zárókoncert után.

Az idei fesztiválon olyan művészek léptek a Szívárvány Kultúrpalota színpadára, mint Finghin Collins, Koh Gabriel Kameda, az Apollon Musagete kvartett, Würtz Klára, Reinhard Latzko, Boldoczki Gábor, Dudu Carmel, Farkas Gábor, Perényi Miklós, Perényi Benjámin, Andreas Ottensamer, Zempléni Szabolcs vagy a Szent Efrém Férfika. A koncertek többségét az idén 30 éves Erkel Ferenc Kamarazenekar kísérte, mint rezidens zenekar.

A komolyzene mellett a könnyűzenei konceteken is több ezren voltak kíváncsiak a Bolyki Soul and Gospel Kórusra, a Blahalouisiana, a Headbengs és a Random Trip fellépéseire. A Szigeti Tamás fotóművész által megálmodott da capo című tárlatra is rengetegen látogattak el a Rippl-Rónai-terembe.

A 2016-os fesztiválra már most több tucatnyi előzetes bérletigény érkezett, több mint a megelőző években összesen. Ez abban is megerősítette a szervezőket, hogy a megkezdett együttműködést folytatni kell, hiszen a bizalom töretlen a fesztivál iránt.
A VII. Kaposfest 2016. augusztus 13-19 kerül megrendezésre.