2017. november 18. - szombat

2015. augusztus 28-29. II. Mezőzombori Csülökfesztivál

Kinyomtatom...
Csülök Fesztivál plakát

Gráciák, Apostol és Kerozin koncert, avagy hogy kerül a sajtos lapcsánka a Csülök Fesztiválra?!

Augusztus utolsó hétvégéjén, mikor e sorokat olvassák, már az ezerarcú csülök ünnepét köszönti Mezőzombor. A Tokaj hegyaljai borvidék kapujában található településen immár második alkalommal szerveznek színvonalas helyi ünnepséget. Az augusztus végi rendezvényen az Apostol együttes és a Kerozin koncertje, gasztronómiai különlegességek és betyáros hangulat várja az érdeklődőket.

A szombat délelőtti főzőversenyen Serényi Zsolt, Bárczy Tamás, Czanik Balázs főz, de itt lesznek a Gráciák (Fésüs Nelli, Détár Enikő, Ladinek Judit) és Mohácsi Brigi nótaénekes is.
Műsorvezető: Boros Lajos és Vajtó László

Pénteken és szombaton a zenéé és a csülöké a főszerep. A csülöké, amelyet lehet barna sörben és borban is pácolni, karfiolsalátával, hagymával vagy kacsazsíros krumplival is isteni az íze, cserépedényben sütve, cipóba sülve, olajos káposztával vagy kakukkfüves erdei gombás krumplival társítva fenséges, de kuktában, babbal, vagy pörköltnek tálalva sem másodrangú.

Még csak annyit, hogy a zsűri tagja lesz Lovasi József is, aki egyúttal a Szabadtűzi Lovagrend főkapitánya is. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a népi hagyományok sütő-főző mestere címet adományozta neki 4 évvel ezelőtt. Mezőzomborban bemutató főzést is tart: sajtos cukkinit és töltött lapcsánkát készít majd (a töltelék: főtt tojás, sajt, mini virsli, füstölt császárszalonna), a desszert almás lapcsánka lesz, de természetesen a csülök sem áll tőle távol!

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

plakát

Hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a Bethlen Téri Színházban.

Időpont: 
2017. november 16 - 2017. november 19
kamara.hu fesztivál, plakát

A világ legkiemelkedőbb kamarazenészei lépnek fel a zeneirodalom kedvelt darabjaival a kamara.hu fesztiválon. A november 16-19 között harmadik alkalommal megrendezett sorozat alapítója a Simon Izabella-Várjon Dénes zongoraművész-házaspár.

Időpont: 
2017. november 29 - 2017. december 3
Részlet a Zombillénium c. filmből

2017. november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról. Idén 5 egészestés animáció és 30 rövidfilm lesz versenyben, köztük Orosz Tina Bye-Bye, Mom című rövidfilmje, Lovrity Anna Katalin Vulkánsziget és Csáki László Néhány szó című alkotása. A fesztivál öt napja alatt összesen több mint 200 új animációs rövidfilmet és 15 egész estés mozit láthat majd a közönség.