2018. június 23. - szombat

Mozivásznon tér vissza Roger Waters és A Fal

Kinyomtatom...
A Fal plakát

2015. szeptember 29-én, kedden este, a világpremierrel egy időben mutatták be a hazai filmszínházak is Roger Waters A Fal című filmjét.

A film több síkon kibontakozva idézi meg a kultikus The Wall album dallamait. A filmet - akárcsak az alapjául szolgáló zenét - áthatják Waters emlékei és azokból fakadó háborúellenessége. A 135 perces játékidő gerincét a világ leglátványosabb színpadi produkciói közé sorolt The Wall Live 2010-2013 világturné kimagasló minőségű, 4K/Dolby Atmos technikával rögzített koncertfelvételei adják, köztük olyan ismert dalokkal, mint az Another Brick in the Wall Part 2, a Comfortably Numb vagy a Run Like Hell. A film ugyanakkor jóval túlmutat a színpadon: a klasszikus Pink Floyd album magával ragadó koncertélményén túl a múlttal való számvetést ábrázoló road movie is egyben, amely több síkon ábrázolja Waters háborúellenes filozófiáját, a konfliktusok emberi veszteségeire helyezve a hangsúlyt.

„Kihagyhatatlan”, „Döbbenetes”, „Elképesztően látványos”- írta a filmről a Rolling Stone és az IndieWire magazin a tavalyi Torontói Nemzetközi Filmfesztivál után, ahol óriási érdeklődés övezte a film ősbemutatóját.

A rajongóknak több mint egy évet kellett várniuk, hogy ez az úttörő koncertfilm elérkezzen a mozikba: a világpremier 2015. szeptember 29-én volt. Ezen a napon hazánkban 29 filmszínházban vetítették országszerte, magyar felirattal, a kultfilmek és színpadi produkciók bemutatására specializálódott Pannonia Entertainment forgalmazásában.

Budapesten látható lesz az Urániában, a Corvin mozi, a Művész és Toldi mozi legnagyobb termében, valamint a Cinema City mozihálózatában. Vidéken többek között Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Győrben, Szolnokon, Szombathelyen és Székesfehérváron is lesznek vetítések. A filmet október 1-től számos mozi továbbra is műsoron tartja.

„Remélem, ezek a vetítések világszerte jó lehetőséget teremtenek arra, hogy emlékezzünk nem csak az elvesztett szeretteinkre, de az összes többi elesettre is. Hamu vagy gyémánt, ellenség vagy barát, mindannyian egyenlőek leszünk a végén.” - nyilatkozta Roger Waters.
A vetítési helyszínek teljes listája a film Facebook-oldalán olvasható.

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Cloverfield Lane 10

A Cloverfield Lane 10 a Paramount Nyári Mozi következő filmje!

fotó Lantos Zsuzsanna

Egy jómódú család összetört életének töredékeit ismerhetjük meg az olasz író, Enrico Luttmann Szilánkok című darabjában.

plakát

Egyetlen alkalommal levetítik Az ördög jobb és bal keze című western-vígjátékot, majd a Bud Spencer-Terence Hill Emlékzenekar ad koncertet a páros legnépszerűbb filmzenéiből.