Eltűnt a Jókai Színház Békéscsabáról

Meglepődhetnek az Andrássy úton sétálók Békéscsabán.

Nem található a jól megszokott helyén a Jókai Színház, ott egy hotel díszeleg. Aki azonban szálláslehetőség reményében betéved, szintén „lyukra fut”…

Valójában semmi sem változott, a megtévesztő Grand Hotel felirat csupán a színház új bemutatójával, a Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátékkal együtt járó külsőségek része. A darab bemutatója október 2-án, a Díszbemutatója október 3-án látható a Grand Hotelre átkeresztelt Jókai Színházban.

Szente Vajk rendező nem hazudtolta meg önmagát, a legapróbb részletekre is figyelt. Az előadás minden rezdülése pontosan kidolgozott, ami nem kis dolog, hiszen rengeteg változás, mozgás, gesztus, zenei elem hullámzik benne pörgős ritmusban. A Mira János által megálmodott impozáns díszlet tovább fokozza az utcán megteremtett illúziót, tökéletes szálloda atmoszférát teremt. A főbb szerepekben Gubik Petra, Mészáros Mihály, Nagy Erika, Szorcsik Viktória, Tege Antal, Tomanek Gábor és Vadász Gábor látható, de igazából mindenki főszereplő, hiszen a jól megírt karakterek között egy-egy hajszál jelenti a különbséget a „szerepnagyság” tekintetében és a kar is rengeteget dolgozik.

A Kapucinus atyát játszó Katkó Ferenc szerint is sikerre van ítélve az előadás.
„Nagyon jó hangulatú próbaidőszakon vagyunk túl. Személy szerint szeretem ezt a fajta színházat: sok élő zene, sok mozgás, sok humor, és nagyon fontos az előadásban a ritmus is. Ezekhez társult Szente Vajk profizmusa, aki úgy rakta össze a szálakat, hogy minden adott a sikerhez.” – árulta el.

Szóval vesztegzár alatt a Jókai Színház, a Grand Hotel, aki belép, ha bubópestissel nem is, de banánoxiddal dúsított felemelő élményekkel távozik, ha kiengedik…